INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A könyvfesztiválnak nagyobb a hatása, mint gondolnánk

Infostart / InfoRádió
Erősen érződött az áprilisi könyvvásárlásokon a könyvfesztivál hatása - több magyar szerző kötete került a havi toplistára, és a kortárs magyar irodalom népszerű írói közül többen szerepelnek a leginkább vásárolt könyvek listáján - ezt mutatja a Bookline legfrissebb, áprilisi toplistája.

Áprilisban az évi első könyvünnep, az április végén véget ért könyvfesztivál hatását látjuk most a sikerlistán – közölte a Libri-Shopline PR-menedzsere.

Példaként említette Grecsó Krisztián új regényét, a Jelmezbált, amely azonnal az első helyre került, illetve Leiner Laura és Lakatos Levente könyve lett a második és a harmadik.

„Ez azt jelenti, hogy a kortárs magyar regény most elfoglalta a lista első három helyét”

- emeltek ki Jávor Zsófia.

Hozzátette, hogy nem csak az első három helyen vannak jelen a kortárs magyar regények, hanem a lista további részében is nagy szerepet kaptak.

„Itt van Háy János új regénye, az Ország, város, fiú, lány, Nádas Péter új kötete, az Élet sója, illetve itt van Bartis Attila új regénye, „A vége” címmel, amely mind az Aegon, mind a Libri irodalmi díj döntősei közé bekerült” - sorolta a Libri-Shopline PR-menedzsere.

„És ott vannak azok, akiknek a művei már jó ideje velünk vannak, mint a Gárdos Péter könyve – ami lassan rekordot dönt, mivel 235 napja van rajta a Bookline sikerlistáján – illetve Röhrig Géza verseskötete, ami már múlt hónapban is velünk volt, most is rákerült a sikerlistára” - folytatta.

Hozzátette, hogy a kortárs magyar regények mellett a pszichológia is abszolút jelen van a listán.

„A gyerekek érzelmi intelligenciája című könyve – ami Gottmann alkotása – szintén rajta van, és Szendi Gábor és Sándor Anikó pszichológiai tematikájú könyve is felkerült a sikerlistára” - részletezte.

„Az e-könyvek listájának első két helyén Grecsó Krisztián és Lakatos Levente gyakorlatilag versenyeznek egymással a helyezésekért."

"Az első helyet Lakatos Levente szerezte meg, a második-harmadik helyen Grecsó Krisztián könyvei – a Jelmezbál előtt, illetve a Jelmezbál – Egy családregény mozaikjai című könyvei szerepelnek – a negyedik helyen pedig már megint Lakatos Leventét látjuk” - mondta a Libri-Shopline PR-menedzsere.

Kapcsolódó hang

A könyvfesztiválnak nagyobb a hatása, mint gondolnánk
 


A címlapról ajánljuk