INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Színes programok Óbuda Napján

Infostart / InfoRádió
Családi programokkal, koncertekkel, gasztronómiai rendezvényekkel és múzeumi élményekkel is készül május 7-én Óbuda napja alkalmából a III. kerület. Az ingyenes programokról Lőrincz Edina, a szervező Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója beszélt az InfoRádióban.

„Budapest III. kerületének, Óbudának a védőszentje Szent Flórián, a napja május 4-re esik, de mi mindig a hét végén ünnepeljük. Idén május 7-én lesz Óbuda Napja, de már 6-án elkezdjük az ünneplést, hiszen a Fő téren és környékén már elkezdődnek a programok, 18 órakor Budapest Voices, este pedig Péterfy Bori koncert” - emelte ki az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

Lőrincz Edina elmondta, három helyszínen zajlanak az események.

„A Csobánka téren a szokásos Közbiztonsági napon a bemutatók után, délután az Alma Együttes és Anna & The Barbies lép fel. Csillaghegyen lezárjuk a Mátyás király utat, reggel a Kiskalász zenekar kezd, meg lehet kóstolni Óbuda tortáját, délután lesz Budafolk Band koncert és Berecz András mesél, este pedig Demjén Ferenc nagykoncertje lesz.”

A szervező hozzátette: „a legnagyobb szabású program most is a Fő téren és környékén, tíz helyszínen lesz. Az esernyős szobroknál (Varga Imre Várakozók című alkotása) egy gasztroudvar létesül, a Szentlélek téren lesz a fő koncertprogram. Délelőtt Halász Judit kezd, majd az Óbudai Danubia Zenekar zenél, délben Bús Balázs polgármester átadja az Óbuda Díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója Díjat és a Hidegkúti Nándor Emlékplakettet. Délután fellép a Kincső Néptáncegyüttes, az Ivan & The Parazol, a 30Y, az esti program pedig a Hiperkarma koncertje lesz.”

A Zichy-kastély udvarában civil udvar létesül, lesznek játszóterek, kitelepülnek az Egészségkörút szűrővizsgálatai is, valamint szabadtéri képzőművészeti kiállítás is látható lesz. Az Esernyős Óbudai Kulturális és Turisztikai Pontban és a Krúdy Gyula Könyvtárban is lesznek programok. A Fő tér közepén pedig egész nyáron nyitvatartó büfé nyílik – sorolta az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

„Érdemes május 7-én, Óbuda napján eljönni hozzánk!” - hangsúlyozta Lőrincz Edina.

Kapcsolódó hang

Színes programok Óbuda Napján
 


A címlapról ajánljuk