eur:
394.64
usd:
370.74
bux:
66509.87
2024. április 16. kedd Csongor

Póta kikapott, kvóta nélkül a magyarok

Póta Georgina nagy csatában kikapott a Vörös csoport szombat délelőtti elődöntőjében, s ez azt jelenti, hogy a magyarok kvóta nélkül térnek haza az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornájáról, a svédországi Halmstadból.

A Berlinben légióskodó 31 éves magyar játékos - a torna tizedik kiemeltje, a világranglista 39. helyezettje - a svédek második számú játékosával, az ITTF rangsorában 60. Matilda Ekholmmal csapott össze a fináléba kerülésért. Az első, harmadik és ötödik szett magyar fölényt hozott, de a közönség által támogatott, 23 éves svédnek mindháromszor sikerült egyenlítenie.

Jöhetett a döntő játszma, amelyben Ekholm 4-2-es vezetésre tett szert, s hiába kért ekkor időt Téglás Péter szövetségi kapitány, ez sem használt. A hazai játékos sorra gyűjtögette a pontokat, majd 10-3-nál hét meccslabdához jutott, s bár az első hármat Póta még hárította, a negyedik már bejött, így a svéd örülhetett.

"Legutóbb nagyon kikaptam tőle, így most legalább annak örülhetek, hogy szorosabb volt a csata. - mondta az MTI-nek Póta Georgina. - Nagyon jó, tehetséges játékos Ekholm, szerintem Európában ő szervál a legjobban. A döntő szettben 2-0-s vezetésénél volt egy bravúros, asztal alól indított nyesése, amit a hálóba ütöttem, szerintem ez volt a meccslabda."

Póta ezzel együtt nem tűnt igazán szomorúnak, mert mint mondta, a májusi világranglistáról biztosan riói kvótához jut.

Mivel a svédországi torna utolsó szakaszában minden helyezést eldöntenek, a játékosra - aki az utolsó, még versenyben lévő magyar - még két találkozó vár a zárónapon.

Eredmény:

nők, Vörös csoport, elődöntő:

Matilda Ekholm (svéd)-Póta Georgina 4-3 (-7, 9, -7, 6, -6, 8, 6)

Mind a nőknél, mind a férdiaknál két csoportban folyik még a küzdelem, a Vörös és a Kék tábla győztesei, illetve a vesztes döntősök egymás elleni mérkőzésének győztesei kvótához jutnak. Az olimpiai tartaléksorrend kialakítása miatt a további helyezéseket is eldöntik.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×