INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Koncertek, korcsolyapálya, finomságok, forralt bor - Indul az Advent Óbudán

Infostart / InfoRádió
Ingyenes koncertekkel, korcsolyapályával, állatsimogatóval és családi programokkal várja az Advent Óbudán programsorozat november 28. és december 23. között a Fő térre látogatókat - mondta az InfoRádióban Lőrincz Edina, a szervező Óbudai Kulturális Központ igazgatója.

"Az Advent Óbudán rendezvényt a harmadik kerületben és az Óbudai Kulturális Központban szervezzük. Inkább egy kulturális rendezvénysorozatnak tekintjük. Hétvégente, most még csak szombattól, de aztán péntektől egészen vasárnapig lesznek koncertek, gyermekprogramok" - mondta a szervező Óbudai Kulturális Központ igazgatója.

Lőrincz Edina elmondta, szombaton 4 órakor Bognár Szilvia fog zenélni, utána 6-kor Bús Balázs polgármester tartja az ünnepélyes megnyitót, ezt követően a Muzsikás együttes és Petrás Mária koncert lesz. Lesz korcsolyapálya is, Óbudán most is ingyenesen lehet majd korizni.

"Felsorolni is nehéz, annyi programunk, koncertünk lesz, föllép a Tárkány Művek, Szirtes Edina Mókus, a Vujicsics és a Sebő együttes, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, a Romengo, a Méz, Ferenczi György és a Racka Jam, a Misztrál, a Makám. Természetesen gondolunk a gyerekekre is, hiszen jön december 5-én a Mikulás, fellép Gryllus Vilmos, vasárnaponként lesz állatsimogató és kézműves foglalkozás is" - sorolta a szervező.

Lőrincz Edina arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fő tér közepén lévő gázfogadó állomásból büfékioszk nyílik, Gázlámpa a neve, ezért picit másképp lesz idén a korcsolyapálya és a színpadot is más helyszínre tették.

"A változatos ételek miatt is érdemes eljönni: sokféle hal, csokoládés házi finomságok, füstölt sajtok, forralt bor természetesen. Lesz menyecskeriogató is, nem árulom el, hogy ez micsoda, remélhetőleg sokan kíváncsiságból eljönnek és megkóstolják."

Az óbudai múzeumok is csatlakoznak az adventi ünnepségsorozathoz. A Fő tér környék kisebbfajta múzeumi negyednek is tekinthető, hiszen itt van a Kassák, a Vasarely és az Óbudai Múzeum is. November végétől ezek is programokat kínálnak. A Fő téren lévő Esernyős Óbudai Kulturális és Turisztikai Pontba és a Kiscelli és az Aquincumi Múzeumba is érdemes ellátogatni, elsősorban a gyerekeket, illetve a családokat várják.

Hanganyag: Oláh András


A címlapról ajánljuk