eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tovább látogatható az NKA kiállítása a Várkert Bazárban

Az eredetileg tervezettnél egy hónappal tovább, február 28-ig tekinthető meg a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Vizuális Kollégiumának 2013-as pályázatán nyertes kortárs képző- és iparművészeti alkotásokat felvonultató kiállítás a Várkert Bazár Déli palotájában.

Az Ybl Miklós tervei alapján készült neoreneszánsz épület 14 termében csaknem kétszáz grafikával, festménnyel, szoborral, kerámiával, textillel és designalkotással találkozhat a közönség.

Bár a tárlat darabjai műfajukban, témájukban, anyagukban is különbözőek, mégis egységesen képviselik a kortárs művészet magas szakmai tudását, annak műfajgazdaságát, sokszínűségét. Az alkotásokban közös, hogy a kortárs magyar képző- és iparművészet kérdéseibe, a kortárs alkotók dilemmáiba, érzéseibe, világról alkotott véleményeibe engednek bepillantást - közölte a kulturális alap kedden az MTI-vel.

Doncsev András, a NKA alelnöke a tárlat 2014. novemberi megnyitóján elmondta, hogy az utóbbi években dinamikusan nőtt az alap által támogatott és kiállított alkotások száma: míg hat évvel ezelőtt csupán 27 pályázat kapott támogatást, 2012-ben már 101, tavaly pedig csaknem 200 mű megvalósítását segítette az NKA. 2014-ben a kulturális alap kollégiumai összesen mintegy 5000 alkotást részesítettek több mint 7 milliárd forint támogatásban.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×