INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Tovább látogatható az NKA kiállítása a Várkert Bazárban

InfoRádió / MTI
Az eredetileg tervezettnél egy hónappal tovább, február 28-ig tekinthető meg a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Vizuális Kollégiumának 2013-as pályázatán nyertes kortárs képző- és iparművészeti alkotásokat felvonultató kiállítás a Várkert Bazár Déli palotájában.

Az Ybl Miklós tervei alapján készült neoreneszánsz épület 14 termében csaknem kétszáz grafikával, festménnyel, szoborral, kerámiával, textillel és designalkotással találkozhat a közönség.

Bár a tárlat darabjai műfajukban, témájukban, anyagukban is különbözőek, mégis egységesen képviselik a kortárs művészet magas szakmai tudását, annak műfajgazdaságát, sokszínűségét. Az alkotásokban közös, hogy a kortárs magyar képző- és iparművészet kérdéseibe, a kortárs alkotók dilemmáiba, érzéseibe, világról alkotott véleményeibe engednek bepillantást - közölte a kulturális alap kedden az MTI-vel.

Doncsev András, a NKA alelnöke a tárlat 2014. novemberi megnyitóján elmondta, hogy az utóbbi években dinamikusan nőtt az alap által támogatott és kiállított alkotások száma: míg hat évvel ezelőtt csupán 27 pályázat kapott támogatást, 2012-ben már 101, tavaly pedig csaknem 200 mű megvalósítását segítette az NKA. 2014-ben a kulturális alap kollégiumai összesen mintegy 5000 alkotást részesítettek több mint 7 milliárd forint támogatásban.

A címlapról ajánljuk