eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Budapest Park: szezonzáró hónap sztárfellépőkkel

Izgalmas koncertekkel zárja idei, immár harmadik szezonját a Budapest Park. A legnagyobb befogadóképességű fővárosi szórakozóhelyen a következő hetekben mások mellett a Scooter, a Serial Killers, az Infected Mushroom, a Zagar, a Quimby, a Bikini és Pajor Tamás is fellép.

"Az idei évadban erősödött a nemzetközi kínálat, emellett a Budapest Park a hazai színtér számára is kiemelt koncerthelyszínné vált, nagyszabású bulikkal. Szeptember végéig további 12 koncert lesz a 11 ezer embert befogadni képes Parkban" - mondta Gerendai Károly főszervező a hétfői sajtótájékoztatón.

Az áprilisi nyitás óta játszott a Parkban például a Gogol Bordello, a Limp Bizkit, a Pet Shop Boys, az Asian Dub Foundation, a Dream Theater, Joss Stone és a Die Antwoord. A szezon zárásaként szeptember 12-én a húszéves német hardcore techno sztárcsapat, a Scooter lép fel, 14-én az amerikai hiphop supergroup, a Serial Killers (XZibittel és a Cypress Hillből ismert B-Reallal), 19-én az izraeli Infected Mushroom.

A hazaiak közül most pénteken közös koncertet ad a Zagar és az Anima Sound System. "Fellép velünk MC Kemon, akivel korábban már játszottunk együtt, hangja jól illeszkedik a dubos hangvételű számainkba. Az Animával annak idején közös kiadónál voltunk, az UCMG-nél" - sorolta Zságer Balázs, a Zagar vezetője. A vendég Anima Sound System ősszel új lemezt jelentet meg.

Kiss Tibor (Quimby) arról számolt be, hogy együttese 6-án szombaton lép fel, a tavaszi Park-koncerthez képest új műsorral. 11-én a Bikini zenél, 13-án a 25 éves Tankcsapda, és új produkcióját, az Összközművet is bemutatja 18-án Pajor Tamás az Amen koncertjén.

"Az Összközmű egy teljesen új zenei produkció, vadonatúj dalokkal. Valahol a rap, a slam poetry, a megzenésített vers és a hagyományos magyar sláger határán helyezkedik el, a tőlem megszokott anagrammákkal és szójátékokkal. Egyfajta spirituális, filozofikus közeg, persze próbálok nem elszakadni a popularitástól. Jelképszerű, stilizált zene, a dallamok kicsit visszahozzák Seress Rezső, Szenes Iván, S. Nagy István világát, helyenként elektro-groove alapokkal" - mondta Pajor Tamás.

Hobo és Bandája szeptember 20-án lesz a Parkban, 25-én pedig a PASO, amelynek a jövőre 30 éves Ladánybene 27 lesz a vendége. KRSA (PASO) és Bodnár Tibor (LB27) kiemelte: jó lenne valami közös produkció a "kemény jamaicai esten". 26-án a Parkot tavasszal megtöltött, és szintén új albumon dolgozó Punnany Massif lesz látható és halható, végül 27-én a Total Kapuzárás elnevezésű programmal zárja idei szezonját a hely, mások mellett a Happy Gang, az Animal Cannibals, a V-Tech és Kerozin koncertjével.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×