eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Az Egyszer című ír szerelmi dráma a Tony-gála nagy nyertese

Az Egyszer (Once) című filmsikerből készült ír zenés szerelmi dráma aratott nagy sikert és gazdagodott összesen nyolc díjjal a Broadway legrangosabb színházi elismerésének számító Tony-díjak átadásán New Yorkban. A legjobb prózai darab díját a Clybourne Park kapta.

Az Egyszer - amelynek filmváltozata 2008-ban elnyerte a legjobb betétdal Oscarját - egy ír utcai zenész és egy cseh bevándorló lány zene iránti szeretetéről és egymás iránt ébredő szerelméről szól. A musical egy off-Broadway-darab és a film alapján született.

A musical elnyerte többek közt a legjobb rendezésért járó szobrot a zenés műfajban. A rendező John Tiffanynak ez volt az első Tony-díja. A musicalben nyújtott legjobb férfi alakítás díja is ezé a darabé - Steve Kazee színészé - lett, csakúgy, mint a díszletért járó elismerés is.

A Clybourne Park című, a fajok közötti emberi kapcsolatokról szóló szatírának ítélték a legjobb prózai darab díját. A mű két éve mutatkozott be az off-Broadwayn, és 2011-ben Pulitzer-díjat nyert a színművek között.

A brit James Corden gazdagodott a legjobb férfi alakítás díjával prózai kategóriában. A színész a One Man, Two Guv'nors című komédiában aratott nagy sikert, elhalászva a Tony-díjat Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas színésztől. A legjobb színésznő prózai műben Nina Arianda lett a Venus In Fur című darabban nyújtott "szexi játékával".

Tovább - immár kilencre - növelte Tony-díjai számát a 80 éves Mike Nichols, aki Arthur Miller Az ügynök halála című klasszikusának felújítása révén érdemelte ki a prózai darabok mezőnyében a legjobb rendezőnek járó szobrot, amelyből eddig hat volt neki a produceri munkájáért kapott két szobor mellett.

Érdekesség, hogy a művet - amelynek Hoffman a főszereplője - az 1949-es díszletekkel és zenével láthatják, hallhatják a nézők. Nichols egyike annak a kevés embernek, aki Oscar-, Grammy-, Emmy- és Tony-díjat is nyert pályafutása során. A művész hálát adott, hogy kiváló stábbal dolgozhatott együtt, megköszönte Rebecca Millernek, az író lányának, hogy újra színpadra "engedte" a darabot, amely elnyerte a legjobb prózai felújításnak járó Tonyt.

A legjobb musical-felújítás a Porgy és Bess lett, Bessként Audra McDonald kapta a legjobb musicalszínésznő Tony-díját.

Az Egyszer nagy ellenfele, a Peter and the Starcatcher öt díjjal gazdagodott.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×