eur:
389.53
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Több száz milliós veszteséggel zárt a Sziget

Az előzetes adatok szerint mintegy 380-390 ezren fordulhattak meg az idei Sziget Fesztiválon - közölte Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője vasárnap az MTI-nek adott interjújában.

A főszervező elmondta, hogy a látogatószám a tavalyihoz képest nem változott, viszont idén is nőtt a külföldi látogatók száma; a hetijegyek 80 százalékát már ők vásárolják meg.

Idén, bár a látogatószám nem csökkent, és a fesztivál sikeresnek nevezhető, a többletkiadások miatt előreláthatólag több száz milliós veszteséget könyvelhet el a fesztivál, amelyet 3,2 milliárd forintból szerveztek meg - fűzte hozzá.

Gerendai Károly kifejtette: a legveszteségesebb a Prince-koncert volt, 10 ezer 200 napijegyet adtak el rá összesen, a hetijegyeseknek pedig ingyenes volt; ez a koncert önmagában több mint 100 milliós ráfizetést okozott.

"Most le kell ülni és értékelni kell a helyzetet, megnézni, hogy mi vezethetett ide, és ez milyen következményekkel jár majd. Például valószínűleg ilyen feltételek mellett nem tudunk már jövőre további nemzetközi terjeszkedésben gondolkodni, mert nincs meg a fedezet rá" - hangsúlyozta.

Jelenleg azért nincs nagy bajban a Szigetet szervező cég, mert az egyéb rendezvényekből, mint a Balaton Sound és a Volt Fesztivál, amelyek viszont nagyon jól sikerültek, volt annyi többletbevételük, hogy az fedezze a Sziget veszteségeit - közölte. Jövőre elsősorban az ingyenjegyeket kell jobban szabályozni, hiszen idén rengeteg ment ki ezekből, és valószínűleg a jegyárak sem maradhatnak változatlanok, mint idén - fejtegette.

A főszervező szerint azt viszont pozitívumként lehet említeni, hogy tovább nőtt a biztonság a Szigeten, egyre kevesebb a balesetek és a lopások száma, sokkal kiforrottabb ma már a biztosításban résztvevők koordinálása.

Pozitívumként könyvelte el azt is, hogy a nemzetközi sajtó egybehangzóan álltja, a Sziget ma már a "legnemzetközibb és legsokszínűbb fesztivál, amely az egyik legjelentősebb" nagyrendezvénynek számit a világban.

"Az anyagiakat leszámítva egyértelműen sikeres volt a rendezvény, ezért hiszek abban, hogy tovább nőhet és erősödhet a Sziget" - mondta Gerendai Károly.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×