eur:
390.32
usd:
365.43
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Megszülte első gyermekét az 54 éves énekesnő - videó

Világra hozta első kisbabáját Gianna Nannini 54 éves olasz énekesnő pénteken.

A Penelope nevet kapott kislány, aki 2,5 kilogrammal jött világra, jól van. Nannini reggel szülte meg a babát a milánói Madonnina Klinikán.

Enrico Semprini, az intézmény orvosa elmondta, a baba természetes úton jött világra.

Az orvos az ANSA hírügynökségnek azt is kifejtette, a korábbi híresztelésekkel szemben a baba nem mesterséges megtermékenyítéssel fogant. "Hosszú évek kezelésének eredménye a kislány megszületése" - fejtette ki Samprini, aki nem tért ki az apa kilétére.

Az énekesnő következő albuma januárban jelenik meg Io e te (Én és te) címmel.

Az énekesnő Alessandro Nannini volt Formula-1-es versenyző nővére - írja a Wikipédia. Gianna egy Toszkánában híres és hagyományos cukrászcsalád lányaként született. Gianna Luccaban, a konzervatóriumban tanult zongorázni és Milánóban zeneszerzést tanult.Példaképe Janis Joplin volt.

A nevezetes vibrátor

1979-ben lett ismert America című kislemezével, a California albumról, az album megjelenése sok embert- főleg a mélyen katolikusokat- megbotránkoztatott, mert a CD borítóján a Szabadság-szobor nem fáklyát hanem vibrátort fogott. 1981-ben az Ora című dala lett, a Sconcerto Rock című filmnek a főcímdala, ugyanebben az évben jelent G.N. lemeze, amiről az Occhi Aperti (Nyitott szemek) szerzeménye lett a legjobb. A Latin Lover című lemezét már új producerrel Conny Plankkel készítette, aki már az Ultravoxnak, az Eurythmicsnak és a Kraftwerknek volt a producere.

1987-ben a Maschi e altri lemezéből, egy millió darab kelt el. Az albumát népszerűsítő turnéja során nemcsak hazájában, hanem az NSZK-ban, Franciaországban és Skandináviában is fellépet.1988-ban kiadta Malafemmina című lemezét, aminek keretében "Malafemmina Tour '88" turnéjával több mint 50 koncertet adott Európában.

A labdarúgó-világbajnokság hivatalos dala

1990-ben Edoardo Bennatoval énekelte el Un'estate italiana (Egy olasz nyár) című dalát, ami az 1990-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos dala lett, ebben az évben jelent meg Scandalo (Botrány) című albuma, aminek a címadódalának a klipjét Wroc³awban, Lengyelországban forgatták. 1992-ben kiadta a Maschi e altri spanyol nyelvű változatát.

1994-ben diplomázott le, filozófia szakon a Sienai egyetemen. A következő években a Greenpeace tüntetésein részt vett, többek között Mururoa tüntetésén, ahol Franciaország nukleáris kíséreteket folytatott. A következő évben megjelent a Dispetto című lemeze, amiről a Meravigliosa creatura című dala lett a legismertebb, 1995-ben részt vett a Festivalbaron is. 1996-ban megjelent Bomboloni című albuma, a címadó dalból készített videoklipet. 1998-ben a Cuore című albumáról az "Un giorno disumano" lett a legismertebb.

Magyarországon egy automárka reklámának a dalával ismert, aminek a címe: Meravigliosa creatura (Csodálatos alkotás). A dal eredetileg Gianna Nannini 1995-ben megjelent Dispetto lemezén hallható. 2007-ben részt vett a Sanremói Fesztiválon, mint meghívott előadó, ebben az évben adta ki best of lemezét GiannaBest címmel, ami 26 nagy sikerű és 3 eddig ki nem adott dalt tartalmaz(Suicidio d'amore,Mosca cieca, Pazienza). 2007.október 12.-étől játszották a rádiók a Suicidio d'amore (Szerelmi öngyilkosság) című dalát. 2008-ban az általa írt dallal a Colpo di fulmine-vel nyerte meg Gió di Tono és Lola Ponce a Sanremói Fesztivált. Ebben az évben belekóstolt a hip hop világába, "In Italia" című dalt énekelte el közösen Fabri Fibra rapperrel. Május 24-én koncertet adott a müncheni Olympiastadionban 60 ezer ember előtt.

2009.június 21-én részt vett több mint 40 olasz énekesnő, köztük Laura Pausini, Giorgia, Elisa, Fiorella Mannoia részvételével a L'amiche per Abruzzo jótékonysági koncerten. A koncert a Giuseppe Meazza Stadionban volt, Milánóban, amire több mint 60 ezer néző ment el.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

A magyarországi egészségügyi intézményekben az állam külön csapatokat küldött ellenőrzésre, hogy vizsgálják a dolgozók és a betegek jelenlétét. Az információk szerint azonban nem csak komoly szabálytalanságokért osztogattak büntetéseket, hanem banálisabb esetekben is. Az ellenőrzések április utolsó napjaiban kezdődtek el, bejelentés nélkül jelentek meg az ellenőrök az állami kórházakban. A kórházakban gyakorlatilag razziáznak az ellenőrök, belépéskor a portán elkérik a bejelentkezéseket, majd egyesével ellenőrzik a kórházi osztályok munkáját – számolt be a hvg.hu.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×