eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meseolvasás és adománygyűjtés óvodáknak

Meseolvasást és adománygyűjtést szervez az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott óvodák részére a Meseutca portál: szerdán a budapesti Dankó utcában várják az érdeklődőket.

A népmese napja alkalmából szervezett eseményen felolvas Berg Judit, Darvasi László, Finy Petra, Nádori Lídia, Parti Nagy Lajos és Závada Pál - közölte a szervező, hozzáfűzve, hogy az érdeklődök Boldizsár Ildikó Meseterápia című könyvét is megismerhetik.

Both Gabi főszerkesztő tájékoztatása szerint a Meseutca minden óvodásnak ajándékoz egy mesekönyvet, majd bemutatkoznak a portál munkatársai is.

Csütörtökön Paloznakon megnyílik a világ első meseterápiás központja, ahova előzetes bejelentkezés után minden látogatót várnak. Kilépéskor a segíteni szándékozók anyagi vagy egyéb, a többi között játék-, ruha-, könyv- és élelmiszer-adománnyal támogathatják az óvodásokat.

A népmese napját szeptember 30-án, Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapján ünneplik Magyarországon 2005 óta. A nap célja, hogy felhívják a szülők figyelmét arra: mesélni, történeteket elmondani - akár fejből vagy mesekönyvből felolvasva - nagyon jó dolog, és szükséges is ahhoz, hogy szülő és gyermeke között szeretetteljes kapcsolat alakuljon ki.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×