eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ingyenes koncertek, gyermekprogramok - hova menjünk a hétvégén?

Ingyenes Kispál és a borz és Quimby koncert a Szabadság téren, halászléfőző verseny a Római-parton, katonai hagyományőrző programok az Orczy-kertben és gyermeknapi rendezvények a Városligetben. A hétvége budapesti programkínálatából adunk ízelítőt.

A hétvégén rendezik meg az V. kerületben a hagyományos május végi Belvárosi Fesztivált, amelynek keretében négy helyszínen öt színpad kínál ingyenes koncerteket, valamint családi és gyerekprogramokat.

Az Erzsébet téren a világzene, a Deák Ferenc utcában a dzsessz, a Zrínyi utcában a táncdal, a Szabadság téren pedig a könnyűzene kedvelőit várják. Péntek délutántól este tizenegyig fellép a többi között Keresztes Ildikó, Kovács Kati és a Qualitons, az Erik Sumo Band és a Kispál és a borz, szombaton pedig Tóth Vera, a Transform Quintet, a Carbonfools, a Harcsa Veronika nevével fémjelzett Bin-Jip és a Quimby szórakoztatja a közönséget. A Gyermeknap alkalmából vasárnap a Szabadságtéren Halász Judit és Levente Péter várja a gyerekeket, este pedig Demjén Ferenc koncertjével ér véget a háromnapos program.

Szintén pénteken kezdődik és vasárnapig tart a Római-parti Fesztivál, amely a népszerű pihenő hely régi hangulatát kívánja ismét megidézni. A kamarazenei koncertek, valamint iskolai tánc- és sportbemutatók mellett az Országos Halászléfesztivál keretében szombaton délelőtt 11 és délután 3 óra között halászléfőző versenyt is hirdetnek a Duna part Pünkösdfürdő melletti zöldterületén.

Ugyancsak péntektől vasárnapig tart a Józsefvárosi Önkormányzat és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem szervezésében a Ludovika Fesztivál, amely az Orczy-parkba invitálja a magyar hadikultúra iránt érdeklődőket. A hagyományőrző csoportok a Honfoglalástól a Monarchia koráig képviseltetik magukat és tartanak bemutatókat, amelyeket kézműves és gyermekprogramok egészítenek ki.

Szombaton és vasárnap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen 20. alkalommal rendezi meg a Városligeti Gyermeknapot a Napozóréten.

A mesejátékok, kézműves foglalkozások, sportbemutatók, lovasterápia és gasztronómiai érdekességek mellett szombaton délután öt órától a Királydombnál a Zuglói Filharmónia Lehár Ferenc népszerű operett betétjeiből rendez gálakoncertet, vasárnap déltől pedig a Kolompos, a Kaláka, a Katáng és a Söndörgő együttesek szórakoztatják műsorukkal a kicsiket és nagyokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×