eur:
389.51
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rezes Judit: "Akaratlanul gyűrűzött be életembe a színészet"

Rezes Judit, a Katona József Színház fiatal művésze, a Nyomozó című film női főszereplője idén Jászai Mari-díjban részesült. Pályájáról, terveiről beszélt az InfoRádiónak.

Eredetileg táncos végzettségem van. A táncos iskolában tanultunk színészetet, és a pécsi színházban is voltak kisebb feladataink, így akaratlanul is begyűrűzött az életembe a színészet, ami nagyon elkezdett érdekelni. Akkor döntöttem el, hogy ezt a pályát szeretném, amikor felvettek a főiskolára. Ez megkönnyebbítette a választást a tánc és a színészet között.

Amellett, hogy 2001 óta a Katona József Színház társulatának a tagja, milyen színházi szerepeket vállal, milyen társulatokban játszik még?


Jelenleg nem dolgozom máshol, mert nagyon elfoglal az anyaszínházam. De játszottam a Kolibri Színpadon, ahol Pogány Judittal és Csákányi Eszterrel játszottam. Voltam a Thália régi stúdiójában, ahol Zsótér Sándor rendezett, és néha fellépek a TÁP színházzal, de lelkiállapot kell ahhoz, hogy kiálljak a közönség elé és improvizáljak.

Melyek azok a filmes munkái, amelyeket a leginkább kedvelt?

Legutóbb a Nyomozó című filmet forgattam, amely meghatározó volt az életemben. Ezt mindenképp kiemelném, azért is, mert nemzetközileg is sikeres filmről van szó.

Mi a terve hosszú és rövid távon?

Most sokkal szabadabb vagyok, nem próbálok új darabot, így van időm magammal és a közvetlen környezetemmel, a barátaimmal foglalkozni. Õket elhanyagolom egy-egy munka alkalmával. Hosszú távú elfoglaltságot nem tervezek előre, szeretek a Katona József Színházban lenni.

Hanganyag: Fehér Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×