eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Stooges: meghalt a horrorfilmekben szereplő gitáros - videóval

Váratlan gyorsasággal elhunyt az Iggy Pop által vezetett Stooges gitárosa, Ron Asheton. A zenészt napok óta nem tudta elérni egy ismerőse, ezután hívta a rendőrséget. A Stooges a hetvenes évek első felében működött, és 2003-ban alakult újjá. 2006-ban fellépett a Szigeten is, és 2007-ben jelentette meg utolsó lemezét.

Holtan találták michigani otthonában Iggy Pop és a Stooges gitárosát, Ron Ashetont. A gitáros az együttes alapító tagja volt. A rendőrség szerint minden jel arra utal, természetes módon hunyt el a zenész. A rendőrséget azután kereste meg Asheton egy ismerőse, hogy napok óta nem tudta elérni telefonon a sztárt.

Az 1967-ben alakult Stoogest eleinte nem fogadta lelkesedéssel sem a közönség, sem a kritika, azonban lemezeik a punk fő inspirálói közé tartoznak - különösen az 1973-as Raw Power. A lemezbemutató turnét azonban beárnyékolta Iggy Pop herionfüggősége, és a banda 1974 februárjában feloszlott. A frontember szólókarrierbe kezdett.

Asheton a nyolcvanas és a kilencvenes években főleg alacsony költségvetésű horrorfilmekben játszott. A Rolling Stone magazin 2003-ban a 29-ik legjobb gitárosnak választotta. Ekkoriban kezdett összeállni újra a Stooges is. A banda föl is lépett a 2006-os Sziget Fesztiválon, 2007-ben pedig megjelent új, a sorban negyedik stúdiólemeze, The Weirdness címmel.

A Stoogest, amelynek dobosa Asheton bátyja, Scott, 2009 áprilisában tervezték beiktatni a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame-be, a rock hírességeinek múzeumába.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×