eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Magyar szerzők művei a flamand kultfeszten

A Low Holland-Flamand Kultfeszt keretében szerdán a Régi Zeneakadémián ad koncertet Jan Michiels flamand zongoraművész. A koncertre Ligeti György és Johann Sebastian Bach műveiből válogatott az előadó.

Igricz György, a Filmharmónia Kht. igazgatója az InfoRádióban elmondta: a rangos belga művész előszeretettel választja be a repertoárjába magyar szerzők műveit, Ligeti György mellett Kurtág György és Liszt Ferenc darabjait is játssza.

A koncert címe: Ordre-Désordre, vagyis rend és rendetlenség.

A flamand muzsikus 1966-ban született, Abel Matthysnál tanult a brüsszeli Királyi Konzervatóriumban, majd a berlini művészeti főiskolán folytatta tanulmányait Hans Leygraf irányítása alatt, itt nyert jutalmat Bartók Második zongoraversenyének és Ligeti etűdjeinek előadásáért, emellett még számos nemzetközi díjat kapott.

Jan Michiels jelenleg zongorát tanít a brüsszeli Királyi Konzervatóriumban, emellett néhány éve a genti Orpheus Instituut művészeti tanácsadója.

Repertoárja Bachtól a kortárs zenéig terjed. Számos rádiófelvétele mellett CD-felvételeket készített Brahms, Dvorák, Debussy, Bartók, Liszt, Rahmanyinov, Ligeti, Kurtág és Goeyvaerts szerzeményeiből. A Via Crucis című CD-je, amely valójában egy Liszt-portré, 2002-ben Caecilia-díjas lett.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×