eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vak természetfotós: "Madár két óránál 15 méterre"

Vak fényképésznő természetfotóiból nyílik kiállítás Nagy-Britanniában.

Az 51 éves Alison Bartlett 1979-ben kezdte elveszíteni látást cukorbetegség miatt, 1992-re pedig teljesen megvakult. Hallása azonban eközben annyira kifinomult, hogy képes még egy apró madár szárnysuhogását is észlelni.

A vak nő a fotózást a kertjében kezdte, mivel pontosan tudta, hogy ott mi hol van, ismerte a megfelelő beállítási szögeket, távolságokat. Alison Bartlett a kertjébe érkező állatokat fotózza.

"Fáj, hogy nem láthatom a fotóimat, de ha példámmal ösztönzést adok más vakoknak arra, hogy folytassák hobbijukat, akkor megérte" - mondta.

Alkalmanként segítője is akad a természetfotózásban egy barátnője személyében, aki azonban csak nagy vonalakban ad útmutatást.

"Madár két óránál 15 méterre" - hangzik a támpont, mire Alison Bartlett már állít is a fókuszon és kattint.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×