eur:
389.52
usd:
362.64
bux:
67979.04
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fizikus nyomozott a Szent Korona energiája után: "most alapjáraton" van

A Szent Korona ma is működik, bár a történelem során többször is változtattak rajta, és sajnos ezek egy része rontásnak minősül - mondta az InfoRádiónak Németh Zsolt, a fizikatudomány kandidátusa, A magyar Szent Korona című kötet szerzője.

Németh Zsolt elmondta: a Szent Koronáról számos könyv született már, de azok nem járták teljességgel körül a témát.

A kandidátus elmondta: azért kezdett el foglalkozni a kérdéssel, mert szerinte a "korona egy működő eszköz", amelynek működését jobban meg kell értenünk.

A korona egy beavató korona, vagyis egy király csak akkor találkozik vele, amikor megkoronázzák - tette hozzá.

"Ha elhisszük, hogy itt fizikai szinten is tényleg történik valami, akkor ez energiaátadás. Ha ez megtörténik, akkor lehet keresni az útját, a nyomát, a fajtáját, hogy milyen energia mozdul a koronában" - mondta Németh Zsolt. Közölte: fizikusként ezt is nyomozta a könyvében, "nem is eredmény nélkül".

A szerző szerint a Szent Korona akkor is működik, ha nincs koronázás, ha úgy tetszik: alapjáraton.

A koronázás viszont szakrális esemény, amely nemcsak a királyt, hanem az egész nemzetet érinti. Ilyenkor a nemzet valamilyen formában kollektív beavatást kap a koronázástól - tette hozzá.

Kiderül az is: milyen sok alkalommal történt beavatkozás a koronán. Ezek döntően a korona elrontására irányultak, "szakralitásától megfosztandó" azt - mondta Németh Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×