eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mészárlás a vörös szőnyegen - nézze meg!

November közepén jelenik meg az elmúlt közel harminc év egyik meghatározó popzenekara, a Duran Duran legújabb nagylemeze. A Red Carpet Massacre (Mészárlás a vörös szőnyegen) című album akár sztárparádénak is tekinthető, hiszen a producerek és előadók között szerepel Justin Timberlake és Timbaland is.

Újabb lemezzel jelentkezik november közepén a Duran Duran. A Red Carpet Massacre (Mészárlás a vörös szőnyegen) albumról azonban már most kiadták az első dalt, a Falling Down (Zuhanás) címűt.

A lemez megjelenését és címét hivatalosan június 26-án jelentették be a zenekar tagjai. Az is kiderült, hogy az album munkálataiban szerzőtársként, producerként és előadóként is közreműködik napjaink egyik legnagyobb férfisztárja, Justin Timberlake és Timbaland is.

Az első szám (Falling Down) és annak videóklipje már meg is jelent a Duran Duran hivatalos honlapján.

Az 1978-ban alakult, legnagyobb sikereit a nyolcvanas években elérő, majd pár éve visszatért együttes egy nagysikerű koncertturné után tavaly év elején az Amnesty International által John Lennon halálának 25. évfordulójára szervezett kampány részeként feldolgozta a Beatles egykori tagjának dalát, az Instant Karmát.


A Duran Duran ezen kívül két másik fontos eseményen, a Nobel-díjak átadásán és a torinói téli olimpián is fellépett 2006-ban, majd nekiálltak az új lemez dalainak.

Az előkészületet azonban megakasztotta, hogy október 25-én az együttes gitárosa, Andy Taylor bejelentette: elhagyja a zenekart, így a turnéból még hátralévő fellépésekre helyettest kellett találni, ami sikerült is Dominic Brown személyében, aki korábban már beugrott Andy Taylor helyett, amikor a zenész egészségügyi problémákkal küzdött.

Idén június 17.-én a Duran Duran egyetlen koncertet adott a New York-i Hammerstein Ballroomban. A fellépés előtti beálláson öt dalt is eljátszottak a készülő lemezből, majd a koncerten előadták a Nite Runner című számot.


Az együttes idén két nagyszabású rendezvényen is fellépett: július elsején a Diana hercegnő halálának tizedik évfordulójára rendezett megemlékezésen (az őket bemutató Vilmos herceg szerint édesanyjuk egyik kedvenc zenekara volt) és hat nappal később a Wembley stadionban a Live Earth koncerten.

Szerző: Csák Gyula

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

A digitalizáció a 2010-es évek során egyre nagyobb jelentőséget kapott a társadalmi-gazdasági tényezők között egyrészt a digitális eszközök alkalmazásának terjedése, másrészt a gazdasági életben betöltött szerepe révén. Ennek a folyamatnak, amelyet az Ipar 4.0 időszak első hullámának is tekinthetünk, része, hogy ezek az eszközök és megoldások fokozatosan megjelennek a magyar feldolgozóiparban is. Kutatásunk révén arra kerestük a választ, hogy a magyar feldolgozóipar ágazati szerkezete és a digitalizáció térbeli mintázata között vannak-e összefüggések és amennyiben igen, ezek milyen formában jelennek meg egyes ágazattípusok között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×