eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Fura élő portékaként szerepelni"

Vasárnap este ért véget az 59. Frankfurti Könyvvásár, amelyen Magyarországot saját pavilon, valamint számos kiadó és író személyesen is képviselt. A rendezvényen a magyar pavilon programjában részt vett Grecsó Krisztián költő, író is, aki az InfoRádiónak elmondta: furcsa volt élő áruként szerepelni.

A frankfurti könyvvásár elsősorban a kiadók és az ügynökök vására - mondta az InfoRádióban Grecsó Krisztián, akinek a rendezvény alkalmából Isten hozott című regénye jelent meg németül.

"A felolvasások egy pici pódiumon zajlanak, az egésznek van egy kis vásár jellege. Fura élő portékaként szerepelni, de természetesen ez egy termék, amit meg kell próbálni a szerzőnek is valamilyen módon az olvasó figyelmébe ajánlani" - fogalmazott Grecsó Krisztián, visszaemlékezve az olvasókkal folytatott találkozásaira.

Az író szerint a vásár idején a magyar kultúra és irodalom kisebb figyelmet kap, mint év közben, hiszen hangsúlyosabban vannak jelen az amerikai és kínai kiadók.

"Ehhez képest jó a ránk irányuló figyelem, a magyar irodalomnak súlya van. A vezető szerzők, Esterházy Péter, Kertész Imre, Nádas Péter munkáin keresztül sok magyar szerzőnek van sikere" - mondta Grecsó Krisztián.

Az író szerint regionális összehasonlításban a közép-európai országok közül "a magyar irodalom messze kiragyog". Grecsó Krisztián úgy vélte, a magyar regények közül külföldön elsősorban a Magyarországon ma játszódó műveket keresik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×