eur:
388.97
usd:
363.36
bux:
68112
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egészséges erotika - videó

Az Egészséges erotika, a Régi idők focija és A Pogány Madonna is szerepel az I. Retro Filmfesztivál műsorán, ami az 1950-es és a 90-es évek klasszikus magyar filmjeiből nyújt válogatást. Az október 11-14-e között, a Puskin moziban megrendezendő fesztiválon premier előtt vetítik Koltai Róbert Megy a gőzös című, új filmjét is.

Amióta ezek a filmek készültek, felnőtt egy generáció, amelynek tagjai nem láthatták moziban az alkotásokat. Éppen ezért rendezik meg a fesztivált, hogy a fiatalabbaknak is lehetőségük legyen a vásznon átélni az élményt - mondta az InfoRádiónak a Puskin mozi vezetője.

Kalmanovics Balázs hozzátette: az animációs filmektől az akciómozikig mindent megnézhetnek a kíváncsi vagy nosztalgiázni vágyó érdeklődők.

A bemutatott filmek közül a legkorábbi az 1952-es Állami áruház Latabár Kálmán főszereplésével. Látható lesz többek között még a Tanú, a Régi idők focija, a Ripacsok, az Egészséges erotika és a Roncsfilm is - közölte a Puskin vezetője.

Olyan alkotásokat is levetítenek majd, amelyek a közelmúltban készültek, de a múltban játszódnak: ilyen a Moszkva tér, a német Good Bye, Lenin, vagy az elmúlt évben Oscar-díjat kapott A mások élete - fűzte hozzá.

Nem csak filmvetítések, közönségtalálkozók is lesznek. Csütörtökön a nézők olyan híres filmesekkel, színészekkel találkozhatnak, mint Bacsó Péter, Sándor Pál, Garas Dezső vagy Rajhona Ádám, míg szombaton a 70-80-as évek reklámjairól és a ma hirdetéseiről beszélget Sas István, Pataky Ági és Sütő Enikő.

A fesztivál különlegessége - mondta Kalmanovics Balázs -, hogy szombaton premier előtt itt mutatják be Koltai Róbert új filmjét, a Megy a gőzöst.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×