eur:
389.2
usd:
363.72
bux:
68263.41
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szókimondó önéletrajzot írt a volt miniszter

A német külügyminiszter kedd este nyitja meg az 59. nemzetközi könyvvásárt Frankfurtban, ahol 110 országból 7300 kiadó mutatkozik be. Magyarország főleg a kortárs irodalommal jelentkezik Frankfurtban.

Idén Katalónia a nemzetközi könyvvásár díszvendége, ezért Frank Walter Steinmeier külügyminiszter a spanyol tartomány kormányfőjével, José Aguilerával együtt nyitja meg a világ legnagyobb irodalmi seregszemléjét.

A vasárnapig nyitva tartó könyvvásár első három napját a szakközönség számára tartják fenn. A közönség- és írótalálkozókra kereken ezer szerzőt várnak Frankfurtba.

A kedden megnyíló nemzetközi könyvvásáron személyesen mutatja be önéletrajzi írásának első, 2001-ig terjedő kötetét Joschka Fischer volt német külügyminiszter.

Ebben Joschka Fischer csípős nyelvvel emlékezik hivatali időszakára is és nem egyszer epés megjegyzésekkel ostorozza saját politikai otthonát, a Zöld Pártot.

Idén legalább 300 ezer látogatót várnak a könyvvásárra, ahol - szinte magától értetődően - ezúttal is a vendéglátó Németország képviselteti magát a legtöbb kiadóval, de az elmúlt évekhez viszonyítva növekvő tendencia tapasztalható az amerikai és
a távol-keleti, kiváltképpen a kínai kiadók részéről is.

A könyvkiadás újfent viruló üzletágnak ígérkezik, ami érezteti hatását Frankfurtban is. A német kiadók szövetségének szóvivője a megnyitó előtt elmondta, hogy az év első felében négy százalékkal nőtt a könyvek eladása.

Magyarországról 900 új könyvet mutatnak be a nemzetközi könyvvásáron. Mint a Magyar Kiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója közölte, főleg a kortárs magyar irodalom prezentálására helyezik a hangsúlyt, mert jelenleg ez a téma a legkeresettebb a német olvasók körében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×