eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elhunyt Sipos András

Életének 53. évében elhunyt Sipos András, a Djabe zenekar alapító tagja, ütőhangszerese, énekese. A zenészt szeptember 14-én érte a halál.

Életének 53. évében elhunyta a Djabe zenekar alapító énekese - jelentette be az együttes. "Játéka és hangja meghatározója volt az úgynevezett Djabe-hangzásnak. Tudását és színes játékmódját Kanadától Azerbajdzsánig élvezte és szerette a közönség" - olvasható a közleményben.

Az együttes tájékoztatása szerint Sipos Andrásnak kiemelkedő szerepe volt a zenekar hazai és nemzetközi díjainak elnyerésében.

"Egyénisége és humora csodálatos adományt jelentett a Djabe tagjainak számára" - írta az együttes, hozzátéve: a zenész emlékét megőrzik, zenei és szellemi hagyatékát ápolni fogják.

Sipos András 1981-ben végzett színészként a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd 18 éven át a Vígszínház tagja volt.

A Djabe a kilencvenes évek közepén alakult, bemutatkozó albuma 1996-ban jelent meg. Sipos András az együttesben Égerházi Attilával (gitár), Barabás Tamással (basszusgitár), Kovács Ferenccel (trombita, hegedű), Banai Szilárddal (dob) és Kovács Zoltánnal (billentyűs hangszerek) zenélt együtt.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×