eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Pavarotti a halála után kerülhet a csúcsra

Még csak szombaton helyezték végső nyugalomra, ám Luciano Pavarotti napokon belül a slágerlisták élére kerülhet talán leghíresebb előadása, a Nessun Dorma révén.

Nem kizárt, hogy napokon belül a múlt héten elhunyt Luciano Pavarotti nevével kezdődik majd a brit slágerlista. Az elmúlt napokban ugyanis rengetegen töltötték le a védjegyévé vált Nessun Dormát.

Az 1990-es világbajnokság himnusza jelenleg a 24. a slágerlistán, miután csak az operaénekes halálának napján mintegy ezren töltötték le.

"Ha ilyen tempóban töltik le a Nessun Dormát, akár a csúcsot is megcélozhatja. Igazán méltó főhajtás lenne Pavarotti előtt" - mondta Gennaro Castaldo, az egyik legnagyobb kiadó, az HMV munkatársa.

A modenai katedrálisban felravatalozott Luciano Pavarottitól egyéként csaknem százezren vettek búcsút a szombat délutáni temetési gyászszertartásig, temetésén pedig több tízezren búcsúztatták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×