eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sztárok a Velencei filmfesztiválon

Keira Knightley részvételével szerda este megkezdődött a Velencei filmfesztivál. Az itáliai város 64. alkalommal ad otthont a filmművészet nagyjainak.

A megnyitón a brit Joe Wright filmjét, a Bűnhődést (Atonement) vetítették. A II. világháborúban játszódó történetben Keira Knightley és Vanessa Redgrave játssza a főszerepet. A film Ian McEwan regénye alapján készült.

Idén 22 alkotás száll versenyre az Arany oroszlánért, közülük 9 az Egyesült Államokban készült.

Sokak szerint a fődíjat Ang Lee kaphatja a Lust, Caution című filmjéért. Õ 2005-ben már hazavihette az Arany oroszlánt, a Brokeback Mountain című alkotásáért.

Szintén esélyes az I'm Not There című film, amely Bob Dylan életét mutatja be, Richard Gere és Cate Blanchett főszereplésével.

Kenneth Branagh rendezőként ezúttal egy 1972-ben készült film újrahangolásával nevezett be a mustrára. A Sleuth című krimi egyik forgatókönyvírója Harold Pinter, főszereplői pedig Jude Law és Michael Caine.

A szemlén bemutatják Woody Allen legújabb alkotását, a Cassandrát, amelyben Colin Farrellt és Ewan McGregort láthatja a közönség.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×