eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A múzeumokat is olcsóbban látogathatják a "szigetelők"

Az LGT nulladik napi koncertjével kedden kezdődik a 15. Sziget Fesztivál, amelynek belépőivel augusztusban több budapesti múzeum, többek közt a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Ludwig Múzeum is kedvezményesen látogatható. Oda kell azonban figyelni, kitől vesszük a jegyet, mert idén is felbukkantak a hamisítványok.

A keddi LGT-koncertre a nulladik napra érvényes és az ottalvós hetijeggyel rendelkező látogatók mehetnek be, és az utóbbiak már a sátorhelyüket is elfoglalhatják - mondta az InfoRádiónak a Sziget program- és szolgáltatásfejlesztési vezetője. Hozzátette: a napijegyesek az adott napon hajnali két órától másnap reggel nyolcig tartózkodhatnak a fesztivál területén.

Tóth Tibor közölte: attól függően, hogy heti vagy napi jegyük van-e, a Sziget látogatói különböző kedvezményeket kapnak a Szépművészeti Múzeumba, a Ludwig Múzeumba, a Magyar Nemzeti Múzeumba, az Iparművészeti Múzeumba és az Aquincumi Múzeumba való belépésnél.

A fesztivál idejére a BKV sűrítette járatait, a szentendrei HÉV pedig éjszaka is közlekedik - mondta a szervező, majd hozzátette: nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy ne autóval érkezzenek a Szigetre, ahová a Jászai Mari térről induló hajókkal is ki lehet jutni.

Sziget-busz is közlekedik majd a K-hídtól a Nyugati téren át a Móricz Zsigmond körtérig, de a kényelmesebbek taxival is hazajuthatnak - tette hozzá Tóth Tibor.

Az elmúlt tíz évben a szervezők folyamatosan azon dolgoztak, hogy szakemberek bevonásával csökkentsék a Hajógyári-szigetről kiszűrődő zajokat, idén is mindent megtettek azért, hogy a fesztivál programjai ne zavarják a környéken lakókat - mondta a Sziget program- és szolgáltatásfejleszési vezetője.Idén is hamisítanak

Mindig vannak, akik házi készítésű, hamis jegyekkel próbálnak bejutni a Sziget fesztiválra, eddig azonban csak olyan hamisítványokat találtak, amelyekről látszott, hogy nem hivatalosak - mondta az InfoRádiónak a rendezvény főszervezője.

Gerendai Károly hozzátette: az utóbbi időben az interneten is felbukkantak olcsó jegyeket kínáló hirdetések, de az ilyen módon árult hamisítványok is könnyen kiszűrhetőek.

A világhálón is hozzá lehet jutni hivatalos Sziget-jegyekhez, a probléma azokkal van, amelyeket magánszemélyek kínálnak, az ezt megvásárlók pedig esetleg nem is tudják, hogy hamisítványt vettek, mivel nem hasonlíthatják össze azokat a valódiakkal - közölte a főszervező.

A legbiztosabb megoldás az, ha mindenki a hivatalos jegyárusító helyeken vásárolja meg a belépőjét - fűzte hozzá Gerendai Károly.

Hanganyag: Oláh András és Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×