eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kassák Lajos ihlette digitális munkák a Magyar Műhely Galériában

A ló meghal, a madarak kirepülnek címmel Kassák Lajos születésének 120. évfordulója alkalmából rendez kiállítást a Magyar Elektrográfiai Társaság a Magyar Műhely Galériában. A digitális képzőművészetet pártoló szervezet nemzetközi pályázatára 30 országból, köztük Brazíliából és Indiából is érkeztek munkák.

Kassák Lajos újító, lázadó alkotó volt, akinek változatos életútja, művészetszervező közéleti szerepvállalása, nemzetközileg elismert avantgárd személyisége gazdag témát adhatott a pályázó művészeknek - mondta az InfoRádióban a kiállítást szervező Magyar Elektrográfiai Társaság elnöke.

Haász Ágnes hozzátette: művészi és emberi szabadságvágya, újító, kísérletező, formai és tartalmi megújulásra bíztató szellemisége ma is érvényes példaképpé teszi Kassák Lajos alakját, akár a digitálisan alkotó művészek számára is.

A ló meghal, a madarak kirepülnek című kiállításon olyan digitális kollázsokat, fotókat tekinthetnek meg az érdeklődők, amelyeket Kassák Lajos munkássága ihletett - közölte a Magyar Elektrográfiai Társaság elnöke.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×