eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lézerpisztoly és éjszakai hajtányozás a Múzeumok Éjszakáján

Az éjszakai hajtányozást, a meteorológiai televíziós stúdió használatát, valamint a lézerpisztolyt is kipróbálhatják azok, akik szombaton bekapcsolódnak a Múzeumok Éjszakája rendezvényeibe. Az alábbiakban egy kis ízelítőt adunk arról, hogy Budapesten milyen különlegességeket kínálnak a szervezők.

Az Aquincumi Múzeum egy balzsamos, erotikus éjszakára várja a látogatókat, akik finom borok kortyolgatása mellett antik zenét hallgathatnak, és a III. kerületben működő csillagvizsgáló munkatársainak segítségével, távcsővel kémlelhetik az eget.

Gasztronómia minden mennyiségben

Igazi gasztronómiai élményben lehet része annak, aki az Iparművészeti Múzeumot választja erre az estére. Az Erdélyi varázsfüvek nevű rendezvényen teakülönlegességeket kóstolhatnak meg a látogatók, az Esterházy-cukrászdában pedig nem csak a tavaly megnyílt, Esterházy-kincseket lehet megtekinteni.

Ezúttal Esterházy borokkal és tortával is várják az ide érkezőket. A török kávéházba betérőket pedig hastáncosok szórakoztatják.

A legfinomabb falatokat azonban minden bizonnyal a Néprajzi Múzeumban találjuk majd, ahol Világkonyhával várják a látogatókat hajnal két óráig, sőt, a roma muzsikától a marokkói zenéig számos érdekesség várja a vendégeket

A Magyar Nemzeti Galéria délután hattól a gyermekeknek is bemutatja, hogyan kell egy képet restaurálni, a Magyar Természettudományi Múzeum pedig a paleontológia rejtelmeibe avatja be a kicsiket.

Próbálja ki a mozdonyforgatót!

Igazi szenzációnak ígérkezik a Magyar Vasúttörténeti Park programja, ahol hajnali két óráig lehet hajtányozni, és kipróbálható a mozdonyfordító is.

A különleges élményre vágyóknak ajánljuk az Országos Meteorológiai Szolgálat programját, ott ugyanis megtekinthető egy meteorológiai munkaállomás, sőt, egy tévéstúdióba is ellátogathatnak az ide érkezők.

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban előadások hangzanak el például a görög-római szerelmi varázslásról, vagy az erényöv titkos történetéről, a Rendőrség-történeti Múzeumban pedig bárki kipróbálhatja a lézerpisztolyt, a gyermekek pedig megnézhetik, hogyan zajlik egy tenyér- és ujjlenyomatvétel, sőt, grafológusok gyermekrajzokat és írásmintákat elemeznek.

A Szépművészeti Múzeumban perui ételkülönlegességeket lehet megkóstolni, és óránként vezetik végig a Hősök terére érkezőket az inka kiállításon.

Kevesen tudják, hogy Ady Endre halála után szerelme, Csinszka Márffy Ödön felesége lett. Kapcsolatukról Rockenbauer Zoltán egykori kulturális miniszter tart előadást este hét órától az Ady Emlékmúzeumban.

Szerző: Egeresi Tünde

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×