eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Közétették a támogatott kulturális rendezvények listáját

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA), valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) közzétette annak a 36 rendezvénynek a listáját, amelyek együttesen 300 millió forintos pályázati támogatásban részesültek - közölte Inkei Péter, az NKA kiemelt kulturális események ideiglenes szakmai kollégiumának elnöke szerdán.

A legmagasabb összegű támogatást, 15-15 millió forintot a Művészetek Völgye és a Szegedi Szabadtéri Játékok kapta, 13,5 millió forint dotációban részesült a Zempléni Fesztivál, 12-12 millió forintot ítéltek oda a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál, a Mesterségek Ünnepe, a Savaria Történelmi Karnevál, a 38. Debreceni Virágkarnevál, a Veszprémi Ünnepi Játékok és a Budafest Nyári Zenei Fesztivál szervezőinek.

A turisztikai vonzerővel bíró idei kulturális rendezvények támogatása érdekében az ÖTM az NKA-val közös pályázatot írt ki. A kerethez az ÖTM 200 millió, az NKA 100 millió forinttal járult hozzá - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A pályázaton azok a rendezvények vehettek részt, amelyeket a szakmai szervezetek bevonásával a turisztikai szakterület és a kulturális tárca 2005-ben az úgynevezett regisztrációs pályázat keretében kiválasztott. A 40 pályázó idei rendezvényének megvalósításához igényelt támogatást.

A 300 millió forintot az NKA kollégiuma az ÖTM turisztikai szakembereinek a közreműködésével ítélte oda 36 programnak.

A közlemény szerint az NKA legutóbb 2004-ben támogatta a kulturális és turisztikai szempontból egyaránt kiemelkedő rendezvényeket, akkor 200 millió forintot osztott ki együttműködésben az idegenforgalmi kormányzattal.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×