eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az egész világ Botticellit vadássza

Külföldi és magyar tudósokból álló csoport vizsgálja az esztergomi királyi palotában talált, Botticellinek tulajdonított falfestményt - közölte a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeumának igazgatója.

Farbaky Péter elmondta: a zárt körű tudományos rendezvény a Harvard Egyetem firenzei Reneszánsz Kutató Központjának múlt heti, nemzetközi konferenciájának folytatása.

Wierdl Zsuzsa és Prokopp Mária művészettörténész a firenzei rendezvényen ismertette azt a hipotézisét, hogy az 1460-as évekből származó, a Vitéz János egykori dolgozószobájában feltárt faliképet Sandro Botticelli festhette.

Marosi Ernő művészettörténész, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke kedden azt mondta, hogy a falfestmény 1934-ben került elő, és az akkori idők egyik legnevesebb olasz reneszánsz specialistája nem tulajdonította a művet Botticellinek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×