eur:
390.16
usd:
365.35
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Beethoven-estek Martonvásáron

A III. Leonóra-nyitánnyal, a II.(B-dúr) zongoraversennyel és a II.(D-dúr) szimfóniával kezdődnek meg július 14-én a Nemzeti Filharmonikusok Beethoven-estjei Martonvásáron - közölte a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kommunikációs vezetője szerdán.

A Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézetének parkjában található szigeten, ahol a feljegyzések szerint gyakran időzött a Brunszvik-családnál vendégeskedő Beethoven is, az évad első koncertjét Kovács János dirigálja. Közreműködik Hauser Adrienne zongoraművész.

Július 21-én este Alpaslan Ertüngealp, török-görög származású karnagy, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, vezető karnagya vezényletével a III.(Esz-dúr, Eroica) szimfóniát és a VIII. (D-dúr) szimfóniát tolmácsolja a Nemzeti Filharmonikus Zenekar.

Július 28-án a Házavatás-nyitány és a IX.(d-moll) szimfónia lesz műsoron. A koncertet Kocsis Zoltán vezényli. Közreműködik a Nemzeti Énekkar (karigazgató: Antal Mátyás), valamint Fodor Beatrix, Wiedemann Bernadett, Brickner Szabolcs és Asztalos Bence énekművészek.

Martonvásáron 1958 óta tartanak nyaranta Beethoven koncerteket. A rendezvények a hazai zenei élet kiemelkedő eseményének számítanak, s a magyar zenerajongók mellett számos külföldi vendége is van a hangversenyeknek.

Abban, hogy a Beethoven-esteket Martonvásáron rendezik, nagy része van annak, hogy a zeneóriást bensőséges barátság fűzte a kastélyt és a parkot birtokló Brunszvik családhoz, s a feljegyzések szerint Beethoven gyakori vendég volt a martonvásári grófi kastélyban.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×