eur:
389.73
usd:
362.74
bux:
68067.14
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elhunyt Kaszás Attila

Életének 47. évében pénteken elhunyt Kaszás Attila színművész - tudatta a Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet. A Nemzeti Színház művésze hétfőn lett rosszul, azóta kómában feküdt és bár péntekre virradóra megműtötték, már nem sikerült megmenteni az életét.

A hírt az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet vezetősége közölte. A közlemény tudatja: "Kaszás Attila színművész minden orvosi erőfeszítés ellenére (ideértve a mára virradó éjszaka elvégzett tehermentesítő koponyaműtétet is) 2007. március 23-án 19 óra 40 perckor intézetünk intenzív osztályán elhunyt".

A színész hétfőn, a Tizenkét dühös ember című előadás előtt lett rosszul, és rohammentővel szállították kórházba a Nemzeti Színházból. Kaszás Attilát újra kellett éleszteni.

A színművész fejlődési rendellenesség következtében kapott agyvérzést: egy ér megrepedése okozhatta a váratlan rosszullétet.

Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben agyi érfestést, valamint az ereken keresztül történő műtéti ellátást terveztek, mely egy esetleges újravérzés megelőzését szolgálta volna, erre azonban később nem került sor.

Kaszás Attila kómában feküdt az intenzív osztályon, állapota válságos volt.

Az idegsebészet egyik legnevesebb magyar szaktekintélye, akivel konzultáltak Kaszás Attila esetében is úgy fogalmazott: a színész világszínvonalú ellátást kapott, mindent megtettek érte, amit tehettek.

{{keretes_cim}}

1998 - Hegedűs Gyula emlékgyűrű
1990 - Színházi találkozó legjobb férfialakítás díja
1990 - Jászai Mari-díj
1992 - Ajtay Andor-emlékdíj
1992 - Ruttkai Éva-emlékdíj
2005 - Súgó Csiga Díj

Kaszás Attila 1960. március 16-án született Vágselyén, az egykori Csehszlovákiában.

1984-től tizenöt éven át volt a Vígszínház társulatának tagja, utána négy évig szabadúszóként tevékenykedett. 2003-ban szerződött a Nemzeti Színházhoz.

Játszott a Katona József Színházban, az Új Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, a Rock Színházban, valamint Győrben, Kecskeméten, Sopronban és Szegeden is.

Pályája során fontosabb szerepei között voltak: Ambrus diák (Weöres: A kétfejű fenevad), Bicska Maxi (Brecht-Weill: Koldusopera), Macbeth (Shakespeare: Macbeth), Leonce (Büchner: Leonce és Léna), Jimmy (Osborne: Dühöngő ifjúság), Liliom (Molnár: Liliom), Mefisztó (Goethe: Faust), Edek (Mrozek: Tangó), Szvidrigaljov (Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés)

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×