eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Apja fia: vérben fürdik

Stephen King amerikai író fia apja nyomdokaiba lépett: nemrég jelent meg első regénye, amelyből hamarosan film is készül. A fiú Joe Hill álnéven ír, és sokáig titkolta, ki az apja, mert saját erejéből akart boldogulni.

Joe Hill nem apja hírnevével, hanem saját tehetségével akarta megszerezni a sikert, amely azonban tíz évig nem mosolygott rá. Nemrég mégis felfedezték, és könyve, a Heart-Shaped Box (tükörfordításban: Szív alakú doboz) hamarosan a New York Times bestseller listájára került.

A 36 éves Joe Hill annyira vigyázott titkára, hogy állítólag még az ügynöke sem tudta nyolc éven át, kinek a könyvét is árulja valójában.

Ez azért érdekes, mert még a könyv olvasóinak is feltűnt, milyen nagy a hasonlóság Joe hátsó borítón lévő fotója és a horror irodalom nagymestere, Stephen King között.

Sejtették

A családi kapcsolatról szóló pletykák már évek óta keringtek az interneten, amióta Nagy-Britanniában megjelent novelláskötete, a 20th Century Ghosts (XX. századi szellemek), a titkot azonban csak tavaly leplezte le.

"Meg szerettem volna engedni magamnak, hogy a saját érdemeim miatt emelkedjek föl vagy bukjak el. Az egyik jó dolog az volt benne, hogy a saját hibáimat követhettem el" - mondta Joe Hill.

A fiatal író azért ragaszkodott ennyire titkához, mert rájött: tizenkét éves korában azért közölték egy novelláját az egyik maine-i újságban, mert a főszerkesztő felismerte, ő Stephen King egyik fia.

Alma a fájától

Joe Hillnek nem volt nehéz álnevet választania: születésekor Joseph Hillston King néven anyakönyvezték. A Heart-Shaped Box címét a Nirvana zenekar egyik száma után adta.

A King-családból nem ő az egyetlen, aki az írásnak szenteli az életét: édesanyja, Tabitha King is több regény szerzője, és testvére, Owen King is adott már ki könyvet. Egyedül lánytestvérük, Naomi indult el más úton.

"A térdemre ültettem őket, történeteket olvastam nekik, kicseréltem a pelenkáikat, és most, mikor felnőttek, íróvá váltak. Nagyon büszke vagyok rájuk" - mondta Stephen King.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×