eur:
388.74
usd:
361.96
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Szőke András: mindig valamilyen vicces dologban veszünk részt

Hasutasok címmel készült el Szőke András legújabb filmje. A vígjáték látható lesz a Magyar Filmszemlén, és várhatóan március közepén kerül a mozikba. A rendezőt ennek kapcsán kereste meg az InfoRádió.

"Ez a tizenharmadik játékfilmem, és aki ismeri a dolgainkat, akár a Badár filmjeit vagy az én történeteimet, az tudja, hogy mindig valamilyen vicces dologban veszünk részt" - kezdte legújabb

filmjének bemutatását a rendező.

Mint mondta, ez a film is ugyanazt a szemléletet követi, mint az eddigiek: egy magyar komédia.

Hogy milyennek látja Szőke András önmagát?

"Ha hivatalos könyveket nyitunk ki, akkor olyasmiket írnak ezekre a figurákra, akár Badárra, akár énrám, hogy kisemberek történeteit szoktuk megfogalmazni. Mi a mindennapi életben is így élünk" - árulta el a rendező, aki bár sokat hallgatja az InfoRádiót, úgy érzi, ő nem az InfoRádió műfajához tartozik.

Majd így folytatta: egy kis településen, Taliándörögdön lakik. A filmet is ott forgatta, a munkába pedig a 200 fős település lakói közül sokan bekapcsolódtak.

A Hasutasokban így egyaránt jelen vannak az alternatív és a professzionális kultúra képviselői is - tette hozzá.

Ahogy Szőke András mondta: a "klasszikus szakembergárdát" "Hernády Juci, Szarvas Jóska, Derzsi Jancsi, Márta Pista képviseli a kis falusi történetben".

Szőke András reméli, hogy legújabb alkotása több emberhez jut el mint az eddigi filmjei, hiszen most sokkal több kópia készült róla, mint a korábbiakról.

{{keretes_cim}}

A szentesi születésű Szőke András már a gimnáziumban is színészetet tanult. Gyermekkora óta foglalkozott festészettel és más képzőművészetekkel, több amatőr színházi csoportban is játszott, és zenekart is alapított. 15 éves kora óta amatőr filmes. Dolgozott szobafestő segédmunkásként és takarítóként egy budapesti moziban, majd rendezőasszisztens lett a Mafilmnél.

1990-ben Vattatyúk című filmjével vált ismertté, ezt az alkotást követte a többi mellett az Európa Kemping, az Indián tél, a Helyfoglalás, avagy a mogyorók bejövetele, a Tündérdomb és a Zsiguli.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×