eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Ákos: "talán sikerült megfelelni a kamaszkori álomnak"

Még közelebb címmel, négyéves szünet után jelenik meg Ákos legújabb stúdiólemeze. A zeneszerző-előadó az InfoRádióban arról beszélt, miért tartja művészetnek a rockzenét, kiket tart példaképeinek.

Négy év után jelent meg új stúdiólemeze. Mennyit változott?

Tizenkét új dalt tartalmaz a lemez. Az eddigi legfontosabb munkámnak tartom, de hát ez lehet csak reklámszöveg is a részemről. Arra biztatom a hallgatókat, hogy ellenőrizzék le: valóban így van-e. Én nagyon fontos albumnak tartom, nagyon szeretem ezeket a dalokat.

Miért?

Lehet, hogy azért, mert nagyon hosszan készültek, és volt időm tényleg rákoncentrálni erre a munkára. Ez nem azt jelenti, hogy korábban nem odaadással csináltam volna a dolgomat, de úgy érzem, hogy ez a műfaj, amiben én működök, az általában egy talmi műfajként említtetik. Illetve úgy könyvelik el az emberek, mint ami egynyári sztárokról szól.

Miért kezdett zenélni?

Nekem az élet úgy hozta, hogy idestova 18 éve készítek lemezeket. Talán sikerült megfelelni annak a kamaszkori álomnak, amelyben éltem, amikor Susan Vegát, Peter Gabriel munkáit hallgattam. Én azt gondoltam akkor naivul, hogy a rockzene is éppolyan művészeti ág, mint a többi. Biztosan voltak tévedések vagy gyengébb lépések is az eddigi munkám során, de úgy gondolom, hogy amit én most a világról, önmagamról és a zenélésről tudok, az benne van ebben a 12 dalban.

Milyen meglepetést tartogat a lemez?

Nem csak egy cd-t rejt a kiadvány, hanem egy ajándék DVD-t is. Magyarországon először az egész album szerepel rajta térhatású hanggal, illetve van rajta egy videó, ahol az Adj hitet című dalra készített klip látható, valamint egy kisfilm, amelyen három dalt adok elő egy akusztikus gitáron. Ebből láthatják és hallhatják a zenerajongók, hogy hogyan néztek ki ezek a dalok a hangszerelés előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×