eur:
395.12
usd:
354.06
bux:
73143.06
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
prisoner concept, Handcuffed hands of a prisoner in prison, Male prisoners were severely strained in the dark prison, violence
Nyitókép: Sinenkiy/Getty Images

Horvát kémet fogtak el Belgrádban

A szerbiai Biztonsági-Információs Ügynökség (BIA), azaz a titkosszolgálat horvát kémet fogott el hétfőn Belgrádban - közölte Ivica Dacic szerb belügyminiszter.

A hírt elsőként hétfő reggel a Vecernje Novosti című belgrádi napilap közölte, de a délelőtt folyamán sem a belgrádi, sem a zágrábi hivatalos szervek nem erősítették meg. Ivica Dacic egy sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva erősítette meg a kém elfogását. Mint mondta, az akciót a BIA hajtotta végre, a rendőrség csak logisztikai segítséget nyújtott.

A Vecernje Novosti értesülése szerint a BIA több hónapos, kémelhárítási akciójának keretében fogták el a horvát titkosszolgálat (SOA) „destruktív munkát végző” munkatársát.

Címlapról ajánljuk
Több gyakori tévhitet is eloszlat a katasztrófavédelem – emberpróbáló kihívások előtt a tűzoltók

Több gyakori tévhitet is eloszlat a katasztrófavédelem – emberpróbáló kihívások előtt a tűzoltók

A nagy kánikulában akár a 70 Celsius-fokot is elérheti egy autó belső hőmérséklete, ezért nem szabad ott hagyni a gyermekeket vagy az állatokat, amíg ügyeket intézünk – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mukics Dániel hozzátette: tűzgyújtási tilalom van érvényben, ennek ellenére csak az elmúlt hétvégén 146 szabadban keletkező tűzhöz riasztották a tűzoltókat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Az elmúlt hetek egyik legsúlyosabb támadása sújtotta Ukrajnát, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Az elmúlt hetek egyik legsúlyosabb támadása sújtotta Ukrajnát, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Hétfőre virradóra Oroszország drón- és rakétatámadást intézett az ukrán főváros és több ukrán terület ellen. Az energetikai infrastruktúrában súlyos károk keletkeztek, vészhelyzeti áramszünetekre is szükség van, Kijevben sátrakat állítottak fel a lakosság számára. Ukrajna maga is dróntámadást intézett Oroszország ellen: Szaratov városában egy ember súlyosan megsérült a lezuhanó roncsoktól, amelyek egy lakóházra estek. Engelszben – ahol egy fontos katonai légibázis is található – szintén megrongálódott egy lakóház. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videóüzenetében bejelentette, az ukrán erők 3 kilométert haladtak előre Oroszország Kurszki területén, és elfoglaltak újabb két települést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×