eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
A Fouga Magister gyakorlógép nem sokkal a tragédia előtt . Forrás: X / Jérémy Lavergne
Nyitókép: Forrás: X / Jérémy Lavergne

Katasztrófa egy francia légiparádén - videó

A Földközi-tengerbe zuhant pénteken egy magántulajdonban lévő, sugárhajtású repülőgép, amely a dél-franciaországi Lavandou település melletti légi bemutatón vett részt, a pilótát holtan megtalálták - közölték a francia hatóságok.

A légi bemutató a II. világháborús szövetséges hatalmak provence-i partraszállásának 80. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségsorozat része volt.

A francia légierő közlése szerint a szerencsétlenül járt gép Fouga Magister típusú volt, és nem hozzájuk tartozott, hanem egy magánszervezeté volt. A baleset miatt a bemutató hátralévő részét már nem tartották meg - tették hozzá. Később közölték, hogy a kutató-mentő csapat megtalálta a pilóta holttestét.

Két nappal korábban összeütközött a francia légierő két vadászgépe az ország keleti részén, és egy tanulópilóta, valamint az oktatója életét vesztette.

Címképünk nem sokkal a tragédia előtt készült a Fouga Magister gyakorlógépről

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Példátlan mértékben növekszik a majomhimlős megbetegedések száma Afrikában, az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki. Rusvai Miklós víruskutató szerint elkerülhetetlen, hogy az afrikai terjedés után Európában is nagyobb számban jelenjen meg a fertőzés. Egy oltás megszűnése mellett a rágcsálók is fontos szerepet játszanak a vírus fennmaradásában.

USA: egymásra licitál a két elnökjelölt

A megélhetési és lakhatási költségek csökkentésére vonatkozó választási ígéreteket jelentett be Kamala Harris demokrata elnökjelölt pénteken, egy nappal azután, hogy Donald Trump republikánus jelölt körvonalazta az infláció elleni fellépésről szóló elképzeléseit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×