eur:
390.26
usd:
358.94
bux:
73508.55
2024. július 23. kedd Lenke
Palma de Mallorca
Nyitókép: Pixabay

Újabb népszerű szigeten szabadulnának a turistáktól

A Baleár-szigetek lakosai el szeretnék érni, hogy ne roncsolódjanak tovább a természeti értékek, és ne "porszívózzanak fel" mindent a turisták, beleértve a lakásokat is.

20-50 ezer tüntető vonult ki vasárnap Palma mallorcai város utcáira, hogy a turizmus túlburjánzása ellen tüntessen - írja a Telex az AFP-re hivatkozva.

"A ti luxusotok, a mi nyomorúságunk" – állt az egyik tüntető tábláján, míg egy másik plakáton ez állt: "Ez nem turizmusfóbia, hanem számok: 1 232 014 lakos, 18 millió turista."

A tüntetéseket mintegy 80 szervezet és társadalmi csoport szervezte.

A tiltakozók célja, hogy a Baleár-szigeteken (Mallorca, Menorca, Ibiza) korlátozzák a látogatók számát.

A turizmus elsősorban a közszolgáltatásokat, valamint a természeti erőforrásokat terheli és roncsolja, a helyiek pedig nem tudnak lakáshoz jutni.

Spanyolországban egyébként több helyen zajlanak turizmusellenes tüntetések.

Címlapról ajánljuk

Hortay Olivér: az ukrán olajszankció miatt a stratégiai készletek felszabadítására is szükség lehet

Elsősorban a tárgyalásos megegyezésben bízik az Ukrajna által bevezetett kőolajszankció feloldásához a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágvezetője, aki vázolta, milyen forgatókönyvek jöhetnek szóba a magyar kőolajellátás biztosítására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Közeledik az orosz hadsereg Pokrovszk felé, puccskísérletről pletykálnak Moszkvában - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Közeledik az orosz hadsereg Pokrovszk felé, puccskísérletről pletykálnak Moszkvában - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Lassan, de biztosan nyomul előre az orosz hadsereg a Donbaszban, majdnem minden nap elesik egy kisebb falu a frontvonal környékén. Tegnap Lozuvackét foglalták el az oroszok, félúton vannak Avgyijivkától Pokrovszk felé. A helyzetet továbbra sem tudják stabilizálni a Donbasz ukrán védői. Közben Harkiv megyében is ér el az orosz hadsereg kisebb sikereket. Az ukrán vezetés egyre nyitottabbnak tűnik a tárgyalásokra. Mindeközben orosz lapok arról írnak: orosz ellenzéki vezetők puccskísérletet szerveznek a Putyin-vezetés ellen. Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 23. 10:13
×
×
×
×