eur:
393.5
usd:
363.11
bux:
71250.31
2024. július 8. hétfő Ellák
European Parliament interior in Brussels, Belgium.
Nyitókép: Callan Quinn/Getty Images

Spanyol vonal: Újabb nyugat-európai párt jelezte csatlakozását a Patrióták Európáért frakcióhoz

A spanyol Vox párt csatlakozik a Patrióták Európáért frakcióhoz az Európai Parlamentben - jelentette be Santiago Abascal, a párt elnöke a La Gaceta című spanyol hírportálnak adott nyilatkozatában.

Abascal kiemelte, hogy az újonnan létrejött európai parlamenti frakció a legtöbb hazafias és szuverén erőt igyekszik magában egyesíteni. "A Vox régóta dolgozik ezen erők együttműködésén, egy nagy csoport létrehozásán. Ezt az Európai parlamentben is folytatni fogjuk az új frakció tagjaként, de természetesen fenntartjuk az együttműködést azokkal a szövetségesekkel, akik még nincsenek benne, és akikkel változatlanul nagyon szoros a kétoldalú kapcsolatunk" - fejtette ki a pártelnök.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy a Vox párt megduplázta európai parlamenti mandátumainak számát a júniusi választásokon, azaz háromról hatra nőtt képviselőinek a száma. "A hazafias erőknek történelmi lehetőségük van arra, hogy a választók mandátumát egy nagy csoportban valósítsák meg, amely alternatívát jelent a néppártiak, a szocialisták és szélsőbaloldal koalíciójával szemben" - idézte a párt közleményét a hírportál.

A Patrióták Európáért új képviselőcsoport az új valóságra reagál, azoknak az európaiaknak az üzenetére, akik radikális és sürgős irányváltást követelnek az EU-ban" - tették hozzá.

A VOX kifejezte háláját és erős barátságát az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójának, annak az európai politikai csoportnak, amelyhez eddig is tartozott, és amely - a Vox szerint - kiemelkedő szerepet játszik a szabad, szuverén, biztonságos és virágzó nemzetekért folytatott küzdelemben.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×