eur:
396.6
usd:
370.35
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Az éjszakai viharban megrongálódott elektromos távvezeték Kecskemét-Borbás külterületén 2018. június 13-án. Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön június 13-ra virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelőttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Durva, több országot érintő áramszünet a közelben

Áram nélkül maradt Montenegró, Bosznia-Hercegovina és Horvátország egy része.

Az áramszolgáltatási rendszer összeomlása miatt pénteken áram nélkül maradt Bosznia-Hercegovina és Montenegró nagy része, valamint a horvátországi Dalmácia - közölte az N1 regionális hírportál.

Pénteken 12.20 perckor összeomlott a montenegrói áramszolgáltató rendszer, mert egy vezetéken tűz ütött ki, így az ország legnagyobb részén nincs áram. Ezt követően dominóként omlott össze a térség többi országának rendszere is. Horvátországban Dalmácia maradt villamosenergia nélkül, míg Bosznia-Hercegovina legnagyobb városaiban megálltak a villamosok és a trolibuszok, nem működnek a jelzőlámpák, és a háztartásokban sincs áram.

A montenegrói áramszolgáltató egyelőre nem tudja, mikorra várható a javítási munkálatok befejezése. A térség országaiban sorra dőlnek meg a melegrekordok, mindenhol vörös riasztás van érvényben, az áramkimaradások miatt viszont a légkondicionálók és a hűtőszekrények sem működnek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×