INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

bosznia-hercegovina

2022.05.29. 10:26

Bosznia-Hercegovina közigazgatási rémálom, de nem ez akadályozza az uniós tagságot

Az elmúlt tíz évben távolabb került Bosznia-Hercegovina az uniós csatlakozástól, de nem az ország hibája miatt – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója. Márkusz László szerint az ország etnikai összetételéhez igazított területi felosztása és alkotmányos berendezkedése önmagában nem lenne gátja a fejlődésnek.
2022.01.05. 07:32

2022-ben is izgalmas választások szabhatják át az európai politikát

Mióta az EU életét növekvő mértékben szövik át politikai súlyú ügyek, az ezekről egyezkedő szereplők hazai sorsa is EU-szintű jelentőséggel is bírhat, így tagország belpolitikai eseményeknek – mindenekelőtt a választások eredményének – is fontos EU-kihatással is lehetnek. Nem lesz ez másként idén sem.
2021.07.28. 22:14

"Áthidalta" Horvátország Bosznia-Hercegovinát

Elkészült a Horvátország számára stratégiai fontosságú Peljesac híd, amely ellen Bosznia-Hercegovina többször is szót emelt, a híd utolsó szegmensét szerda késő este teszik a helyére - közölte a horvát sajtó.
2020.06.02. 15:00

Lemondott Bosznia-Hercegovina belügyminisztere

Beadta lemondását kedden Fahrudin Radoncic, Bosznia-Hercegovina belügyminisztere, mert nem ért egyet azzal, ahogyan az ország az illegális migrációt kezeli, és azzal sem, hogy nem akarják kivizsgálni az egyik országrész miniszterelnökének gyanús lélegeztetőgép-vásárlási ügyleteit - közölte a Nezavisne Novine című szarajevói napilap az internetes oldalán.
2020.05.22. 13:11

Korlátozások: nagy változás Magyarországtól délre

Negatív koronavírusteszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Szerbiába péntektől a hazai és a külföldi állampolgárok is, s míg Szerbia egyre inkább enyhít a korlátozó intézkedéseken, Észak-Macedónia az átfertőződések megakadályozása érdekében teljes kijárási tilalmat rendelne el a hétvégi iszlám ünnep miatt.
2020.04.16. 17:29

Bosznia is kapott védőfelszerelést Magyarországtól

Kétszázezer maszkot és tízezer orvosi védőruhát ajándékozott Magyarország Bosznia-Hercegovinának annak érdekében, hogy a nyugat-balkáni ország meg tudja őrizni védekezési kapacitását.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018