eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Pxhere

Itt van az adathalász androidos appok listája

A 13 veszélyes alkalmazás a Play Áruház kínálatában is megtalálható.

Egy tucatnyi meg egy veszélyes androidos alkalmazást azonosítottak a McAffee kiberbiztonsági cég szakemberei, melyek a Play Áruház szűrőin is átcsúsztak, így a biztonságosnak vélt forrásból letöltve kerülhettek a felhasználók eszközeire – írja a HVG a Gizchina cikke alapján.

A problémás alkalmazások súlyos veszélyt jelentenek az adatokra, mivel számos jogosultságot kérnek – és minden bizonnyal meg is kapnak – a felhasználótól. Valójában a háttérben kapcsolatot építenek ki a támadó szerverével, így az alkalmazások által hozzáfért adatokat a támadók is látják, és el is lophatják.

Az appok látszólag hasznos eszközök: van köztük kalória- valamint lépésszámláló, egy minecraftos kiegészítő, valamint logókészítő, sőt, több horoszkópapp is.

Ugyan az egyes alkalmazások káros működésében is mutatkoznak eltérések, de az közös bennük, hogy a háttérben a különböző összegyűjtött adatokat elküldik a támadó szervereire - írja a portál.

Ezeket az alkalmazásokat érdemes azonnal törölni:

 • Essential Horoscope for Android
 • 3D Skin Editor for PE Minecraft
 • Logo Maker Pro
 • Count Easy Calorie Calculator
 • Sound Volume Extender
 • LetterLink:
 • Numerology: Personal Horoscope & Number Predictions
 • Step Keeper: Easy Pedometer
 • Track Your Sleep
 • Sound Volume Booster
 • Astrological Navigator
 • Universal Calculator
Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Utolsó napjait tapossa Joe Biden kampánya? – Íme a drámai számok, amelyek visszalépésre sarkallhatják

Az elmúlt hét évtizedek óta nem látott felfordulással telt az amerikai politikában: miközben a demokraták az elnöki hivatalt elfoglaló párttársuk újraindulását igyekeztek megpuccsolni, mindent a feje tetejére állított a Donald Trump ellen szombaton megkísérelt merénylet híre. A hetek óta tartó nyomásgyakorlás a sajtóértesülések szerint az eddigi legközelebb járhat céljához, hiszen Joe Biden immáron Kamala Harris esélyeiről kérdezte tanácsadóit, és fontolgatja, hogy visszalépjen a párt 2024-es elnökjelöltségétől. Attól, amit 2020-as ellenfele épp csütörtökön fogadott el a republikánusok jelölőgyűlésén. De mit mondanak a számok, valóban ennyire tarthatatlan Biden helyzete a közvélemény-kutatások fényében? És kik indulhatnak a demokraták részéről a legnagyobb eséllyel? A nyilvános és kiszivárgott adatokat is szemügyre vettük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×