eur:
395.17
usd:
368.49
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Az Amerikai Egyesült Államok Légiereje által közreadott kép egy amerikai F-35 Lightning II típusú lopakodó vadászbombázóról, miután feltöltötték üzemanyaggal egy KC–10 Extender repülőgépről Lengyelország légterében 2022. február 24-én. A NATO további harci repülőgépeket és helikoptereket helyezett át Romániába a szövetség keleti szárnyának megerősítése érdekében, válaszképpen az Ukrajnában kezdődött orosz hadműveletre.
Nyitókép: MTI/AP/Az Amerikai Egyesült Államok Légiereje/Senior Airman Joseph Barron

Csúcsvadászt vesztett az amerikai légierő – videó

Egy vadonatúj F–35-ös vadászbombázó járt szerencsétlenül, miközben a gyárból egy katonai bázisra tartott.

A világ legmodernebb vadászgépeként ismert amerikai F-35-ös kedd este zuhant le az új-mexikói Albuquerque International Sunport közelében, amely az állam legfontosabb nemzetközi repülőterének számít - írja a Portfolio.

Úgy tudni, a pilóta katapultált, bár súlyos sérüléseket szenvedett. Az Új-Mexikói Egyetemi Kórházba vitték, eszméleténél van, a Kirtland légibázis jelentése szerint az állapota stabil. A kiérkező mentőszolgálatok megvizsgáltak két, a zuhanás pillanatában a közelben tartózkodó civilt, de végül egyiküket sem kellett kórházba szállítani.

A gép éppen úton volt a gyártó Lockheed Martin üzeméből a kaliforniai Edwards légibázisra és csak tankolni szállt le az új-mexikói Kirtland légibázison. Az üzemanyag felvételt követően az F-35 újból felszállt majd nem sokkal ezután a földbe csapódott.

A baleset okairól egyelőre nem lehet többet tudni, viszont az amerikai hatóságok úgy döntöttek, hogy a vizsgálat idejére repülési tilalmat rendelnek el az F-35 típusú harci gépeknek.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×