eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Pixabay

Váratlan fordulat az orosz önkényes határmódosításról szóló rendelkezés ügyében

Moszkva nem adott magyarázatot.

Mint ismert, az orosz védelmi minisztérium szerdán közzétett egy rendelettervezetet, amely arról szólt, hogy önhatalmúlag kiszélesítik felségvizeiket a Balti-tengeren, lényegében olyan területek fölötti fennhatóságot deklarálva, melyek NATO-tagállamokhoz tartoznak. A terv jelentős felháborodást és aggodalmat keltett a balti (nem mellesleg NATO-tagállam) országokban.

A Reuters azonban utóbb arról számolt be, hogy az orosz tervezet váratlanul eltűnt a védelmi minisztérium honlapjáról, és a helyén csak ennyit lehet olvasni, hogy "a tervezet törlésre került" - írta a Portfolio. Moszkva semmilyen indoklást nem tett közzé a rendelet törléséről, újságírói kérdésekre pedig nem válaszolnak.

A rendelezés arról szólt, hogy a Kreml a Finn-öbölben, valamint a kalinyingrádi terület közelében található beltengeri vizek egy részét sajátította volna ki önhatalmúlag. A védelmi minisztérium úgy fogalmazott, hogy a Szovjetunió Minisztertanácsának 1985-ös rendeletében megállapított érvényes koordináták „nem felelnek meg teljes mértékben a jelenlegi földrajzi helyzetnek”.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Már nem olyan súlyos a munkaerőhiány az EU-ban

Már nem olyan súlyos a munkaerőhiány az EU-ban

Az üres álláshelyek aránya 2,6%-ot tett ki az EU-ban 2024 első negyedévében, vagyis nem változott a mutató az előző negyedévhez képest. Az előző év azonos időszakához képest azonban 0,3 százalékponttal csökkent a ráta – olvasható ki az Eurostat friss adataiból. Ezzel folytatódott az a közel két éve tartó trend az unióban, hogy a betöltetlen állások aránya csökken vagy stagnál. Ez nem is meglepő, hiszen az EU gazdasága az elmúlt négy negyedévben csak minimális mértékben (0,1, illetve 0,3%-kal) tudott bővülni az előző negyedévekhez képest. Az üres álláshelyek hazai aránya 2,2% volt az idei év első három hónapjában, amivel hazánk a tagországok középmezőnyében helyezkedik el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×