eur:
385.98
usd:
354.98
bux:
68851.75
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Deutsche Welle, DW. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Hihetetlen dolgot művelt a fehérorosz cenzúra

Fehéroroszország szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta a Deutsche Welle (DW) televízió helyi tevékenységét.

A tájékoztatás szerint a minszki belügyminisztérium szélsőséges szervezetnek minősítette a DW Belarust, ezzel betiltotta az adó internetes felületeken elérhető tartalmait, valamint az orosz nyelvű szerkesztőségének műsorait a közösségi médiában.

A jövőben bármiféle arra irányuló együttműködés, hogy tartalmakat gyártsanak a Deutsche Welle fehéroroszországi szolgálatának, hét évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménynek minősülhet Fehéroroszországban. Az is bűncselekményt vagy közigazgatási vétséget követ el, aki olvassa vagy megosztja a DW Belarus cikkeit. A DW szerint a fehérorosz belügyminisztérium azzal indokolta a tiltást, hogy

a DW Belarus fenyegeti az ország szuverenitását és közbiztonságát.

Peter Limbourg, a DW főigazgatója álszentnek nevezte a vádakat. "Ez a döntés mindenekelőtt azt mutatja, hogy a fehérérosz rezsim tart a független sajtótól és mindent megtesz, hogy elvágja a szabad információktól az embereket Fehéroroszországban" - mondta.

A DW felhívta figyelmet arra, hogy fehérorosz műsorai továbbra is elérhetők a YouTube videómegosztó és a Telegram üzenetküldő oldalakon.

A fehérorosz hatóságok eddig 199 szervezetet minősítettek szélsőségesnek. A lajstromon egyebek között olyan sajtóorgáénumok is szerepelnek, mint a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió (RFE/RL) és a műsorait Varsóból sugárzó független Belsat fehérorosz nyelvű adó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Hamar lendületüket vesztették a tőzsdék

Kedvező nemzetközi hangulattal számolhatunk a mai kereskedés során, hiszen tegnap megérkezett a hét legfontosabb adata, mely szerint az amerikai infláció a vártnál kedvezőbben alakult áprilisban, ennek hatására pedig mindhárom vezető amerikai indexet történelmi csúcsra küldték tegnap. Ezek után az ázsiai piacokon is pozitív hangulat uralkodott, azonban az európai tőzsdéken csak iránykeresés lászik. Itthon az utolsó blue chip is közzétette első negyedéves gyorsjelentését, a Magyar Telekom a bevételek és az EBITDA jelentős növekedéséről, valamint az idei profitvárakozás megemeléséről számolt be - a jelentést követően emelkedik a Telekom árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×