eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
European Union banknotes spread out
Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Újabb, jelentős uniós forráshoz juthat most hozzá Magyarország

Magyarország a már december feloldott 10,2 milliárd eurónyi kohéziós támogatás mellett újabb közel 2 milliárd eurót szabadíthatott ki a fejlesztési forrásokból.

A magyar kormány teljesítette a kohéziós programokra érvényes 16 tematikus feltételből újabb kettőt, az oktatási és képzési, illetve a nemek közötti egyenlőséget célzó keretekre vonatkozó tételeket teljesítette. Így valamivel több mint kétmilliárd euró lesz elérhető a kohéziós részből – értesült a Portfolio kormányzati és uniós forrásoktól.

Magyarország az igazságügyi reformmal teljesítette az uniós költségvetésre érvényes horizontális feljogosító feltételeket, amely 10,2 milliárd eurónyi fejlesztési támogatás lehívhatóságát nyitotta meg azonnal. Viszont a kondicionalitási eljárás és a tematikus feltételek, valamint az alapjogi chartával ellentétes magyar jogi szabályozások miatt 11,7 milliárd eurónyi forrást még visszatart az Európai Bizottság az érintett problémák rendezéséig. Most ennek egy részét nyitották meg, így már 12-9 milliárd eurót hívhat le a magyar kormány.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×