eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk
European Union banknotes spread out
Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Újabb, jelentős uniós forráshoz juthat most hozzá Magyarország

Magyarország a már december feloldott 10,2 milliárd eurónyi kohéziós támogatás mellett újabb közel 2 milliárd eurót szabadíthatott ki a fejlesztési forrásokból.

A magyar kormány teljesítette a kohéziós programokra érvényes 16 tematikus feltételből újabb kettőt, az oktatási és képzési, illetve a nemek közötti egyenlőséget célzó keretekre vonatkozó tételeket teljesítette. Így valamivel több mint kétmilliárd euró lesz elérhető a kohéziós részből – értesült a Portfolio kormányzati és uniós forrásoktól.

Magyarország az igazságügyi reformmal teljesítette az uniós költségvetésre érvényes horizontális feljogosító feltételeket, amely 10,2 milliárd eurónyi fejlesztési támogatás lehívhatóságát nyitotta meg azonnal. Viszont a kondicionalitási eljárás és a tematikus feltételek, valamint az alapjogi chartával ellentétes magyar jogi szabályozások miatt 11,7 milliárd eurónyi forrást még visszatart az Európai Bizottság az érintett problémák rendezéséig. Most ennek egy részét nyitották meg, így már 12-9 milliárd eurót hívhat le a magyar kormány.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×