eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A police car at night with its emergency lights on.
Nyitókép: aijohn784/Getty Images

A rekreációs drogfogyasztás miatt kongatják a vészharangot - hátraarc Hollandiában?

A rekreációs droghasználattal kapcsolatos "hanyag" hozzáállás erőszakhoz és korrupcióhoz vezet Európa nagyvárosainak legszegényebb negyedeiben - jelentette ki Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere egy, a Guardian brit napilapnak adott interjúban, amelyet a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál szemlézett csütörtökön.

A hírportál beszámolója szerint a rotterdami polgármester azt mondta, a drogok szabályozására vagy legalizálására irányuló kérések figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a társadalom alacsonyabb rétegei által lakott városnegyedekben a fiatalok jelentős csoportjai szembesülnek a drogfogyasztás okozta nyomorúsággal és az azzal összefüggő korrupcióval.

"A drogfogyasztás súlyos következményekkel jár a munkásnegyedekben"

- fogalmazott.

A polgármester arra figyelmeztetett, hogy az egyes latin-amerikai országokban látott erőszak könnyen átterjedhet Európára. A drogkereskedelemben sok pénz van, a sok pénz pedig korrupciót jelent, valamint lehetővé teszi fegyverek beszerzését - mondta.

"Újságírókat lőnek le, ügyvédeket lőnek le. Nem hiszem, hogy hagynunk kellene magunkat álomba ringatni. A helyzet veszélyesebb, mint gondolnánk" - fogalmazott.

A drogokhoz való laza hozzáállás eredményei az egész világon érezhetők. A hatóságoknak keményebben kell fellépniük a rekreációs drogok használatával szemben. Hiányában a világ a bűnözők kezébe adja ezeket az embereket - tette hozzá a rotterdami polgármester.

A hírportál emlékeztetett,

Amszterdam polgármestere nemrégiben a kokain értékesítésének és használatának szabályozására szólított fel a drogkereskedők profitjának csökkentése érdekében.

Femke Halsema egy interjúban kifejtette, hogy a kokain és más kábítószerek értékesítését dekriminalizálni és szabályozni kell a szervezett bűnözés kiszorítása érdekében.

Tavaly Rotterdam plakátkampány keretében hívta fel a kábítószerfogyasztók figyelmét az úgynevezett rekreációs kábítószer használata és a drogkereskedő bandákhoz köthető erőszak közötti kapcsolatra - emlékeztetett a hírportál.

Kedden egy amszterdami bíróság életfogytig tartó börtönbüntetést szabott ki Ridouan Taghi marokkói-holland drogbáróra 2015 és 2017 között elkövetett hat gyilkosság és négy gyilkossági kísérlet miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×