eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A police car at night with its emergency lights on.
Nyitókép: aijohn784/Getty Images

Két holland munkás halt meg egy hídépítésnél

A híd egyik eleme zuhant a földre, több embert is maga alá temetve.

A munkaügyi felügyelet jelentése szerint a híd egyik íve, amelyet daru segítségével akartak a helyére tenni, lezuhant és két embert maga alá temetett. A hatóságok több tucat tűzoltót, mentőst és rendőrt küldtek a helyszínre. Gelderland tartomány biztonsági hivatalának szóvivője azt nyilatkozta a helyi médiának, hogy az elsősegélynyújtók egy embert újraélesztettek.

Nieke Hoitink, a De Stentor című regionális újság riportere szemtanúja volt a balesetnek. „Az ív egész délelőtt a darun lógott, majd hirtelen egy csattanás és hatalmas robaj hallatszott. Az ív elkezdett lengeni a levegőben, majd a földre zuhant. A zuhanás közben nekicsapódott az állványzatnak, amelyen több munkás tartózkodott, és néhányat közülük magával rántott" - nyilatkozta a helyi lapoknak.

A balesetet 40-50 ember látta, akik azért jöttek el, hogy megnézzék, hogyan eresztik le az íveket a helyükre. A környéket lezárták, hogy a kíváncsiskodók ne juthassanak el a helyszínre.

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök részvétét fejezte ki a két elhunyt munkás családjának. A balesetben megsérült két másik embert kórházban kezelik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×