eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Borisz Nagyezsdin, az orosz ellenzéki Civil Kezdeményezés Párt elnökjelöltje nyilatkozik a sajtó képviselőinek, miután benyújtotta az elnökválasztáshoz szükséges aláírásokat a Központi Választási Bizottság moszkvai székházában 2024. január 31-én. Az elnökválasztást Oroszországban 2024. március 15. és 17. között rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Kiiktatták az elnökválasztási versenyből Putyin első számú kihívóját

Borisz Nagyezsdin támogatói között halott emberek aláírását is megtalálták, így nem indulhat az orosz elnökválasztáson.

Az oroszországi központi választási bizottság (CEC) csütörtökön közölte, hogy a Borisz Nagyezsdin által benyújtott több mint 100 ezer támogató aláírásból több mint 9 ezer esetében talált szabálytalanságokat, ami háromszorosa a megengedett 5 százalékos hibaaránynak – írja az Index.

Nyikolaj Bulaev, a CEC elnökhelyettese a múlt héten közölte, hogy 11 halott ember – hamisított – aláírása is szerepelt a benyújtott szignók között. A CEC munkacsoportja már hétfőn közölte, hogy az általa benyújtott támogatói aláírások 15 százalékát érvénytelennek találta.

Borisz Nagyezsdin csütörtökön közölte, hogy megtámadja a döntést a legfelsőbb bíróságon. "Nem értek egyet a központi választási bizottság döntésével. A 2024-es elnökválasztáson való részvétel életem legfontosabb politikai döntése. Nem hátrálok meg a szándékaimtól" – írta Telegram-csatornáján.

Az orosz elnökválasztási kampány 2023 decemberében startolt el. Az elnökválasztás március 15–17én lesz, az elnökjelöltek tavaly december végéig adhatták be a központi választási bizottsághoz a jelentkezést, és január 31-ig volt idejük teljesíteni az induláshoz szükséges feltételeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×