eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Forensic science, murder weapon and criminal investigation concept theme with kitchen knife covered in blood next to numbered marker in a dark bloody crime scene lit by cop car lights
Nyitókép: Getty Images

Megöltek egy fiatal migránst Temesváron

A 28 éves férfit szíven szúrták, támadóját még keresi a rendőrség.

Az üggyel foglalkozó Temes megyei törvényszéki ügyészség sajtóosztálya az MTI-nek megerősítette, hogy bűnvádi eljárást indítottak gyilkosság miatt. A nyomozásra való tekintettel nem árultak el további információkat, egy későbbi időpontra ígértek részletes tájékoztatást. A sajtóinformációk szerint a gyilkosság Temesvár Gyárváros nevű negyedében történt este tíz óra körül, egy olyan környéken, ahol a helyi sajtó szerint ázsiai bevándorlók is laknak.

A Digi24 hírportál azt írja, hogy az utcán fekvő fiatal férfira egy helyi lakos figyelt fel, aki jelentette az esetet a 112-es segélyhívó számon. A hatóságok kiszálltak a helyszínre, de az áldozat életét már nem tudták megmenteni. Halálát három, a szívére irányzott késszúrás okozta. A Tion.ro temesvári hírportál szerint a bejelentő valójában a migránsok közötti összetűzésre figyelt fel, amikor 22 óra 17 perckor hívta a rendőrséget. A kiérkező hatóságok már csak az áldozatot találták a helyszínen.

A román sajtó azt írja, hogy a férfi afgán állampolgár, és vélhetően a támadó is a honfitársa.

Őt még keresi a rendőrség, de két másik afgán állampolgárt már őrizetbe vettek, a gyanú szerint szemtanúi voltak a bűncselekménynek. A Temes megyei rendőrség nem adott ki hivatalos tájékoztatást az esetről.

A román-szerb határhoz közeli bánsági városban 2021-ben is történt egy hasonló eset, mely afgán bevándorlók közötti leszámolásnak bizonyult. A két migránsbanda közötti nézeteltérésben egy férfit leszúrtak, egy másikat megsebesítettek. Az afgán állampolgárságú támadót két hónappal később Athénban tartóztatta le a rendőrség.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×