eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszél a Joe Biden amerikai elnökkel tartott kétoldalú megbeszélésén Tel-Avivban 2023. október 18-án, tizenegy nappal a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni többfrontos támadása után.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Benjamin Netanjahu: Izrael mindenképpen elpusztítja a Hamászt

A német Welt TV csatornának nyilatkozva az izraeli kormányfő kijelentette, hogy a tűzszünet lejártával addig folytatják a gázai háborút, amíg meg nem semmisítették az iszlamista terrorszervezetet.

Ugyanakkor Benjamin Netanjahu arról nem beszélt, hogy az érvényben lévő fegyvernyugvás meddig hosszabbítható meg. "Abban állapodtunk meg, hogy a nők és a gyerekek, valamint a külföldi túszok szabadulnak elsőként" - magyarázta. Majd hozzátette: "Ha ez megtörtént, folytatjuk a harcot".

A Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, ahol mintegy 1200 embert, többnyire civileket gyilkoltak meg, mintegy háromezret megsebesítettek és körülbelül 240 embert elraboltak.

Netanjahu szerint a terroristák a legszörnyűbb gyilkosságokat követték el.

"Egyáltalán nincs más választásunk, mint a Hamász elpusztítása" - fogalmazott Benjámin Netanjahu. Az izraeli kormányfő azt ígérte: a hadsereg mindent megtesz annak érdekében, hogy megkímélje a polgári lakosságot.

A gázai hatóságok szerint az október 7-én indult háborúban már több mint 15 ezer civil halt meg az övezetben, és mintegy 36 ezren megsebesültek. További nagyjából 7000 ember hollétéről pedig semmit nem lehet tudni.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×