eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/maszol.ro/Hajdu Mihály

Magyar turistákat is "bezártak" a nagy hóviharok Romániában - képek

Hóviharok okoztak fennakadást a közlekedésben vasárnap Románia hegyvidéki részén, az ország más térségeiben az erős szél által kidöntött fák akadályozták a gépkocsiforgalmat - adta hírül a román sajtó a helyi hatóságok közléseit idézve.

Vasárnap reggelre az ország több megyéjében jelentős mennyiségű hó esett a hegyekben, több utat nem sikerült időben letakarítani. A Digi 24 hírportál szerint a hó miatt turisták - köztük magyarországi kirándulók - rekedtek Bihar megye népszerű kirándulóhelyén, a Pádis-fennsíkon.

A térségbe vezető utat 25 centiméteres hótakaró borítja, az erős szél több fát az úttestre döntött, tovább akadályozva a közlekedést. Mircea Malan, a Bihar megyei közgyűlés alelnöke közölte: csapataik órák óta dolgoznak az akadályok elhárításán.

Hó borítja Hargita megye hegyvidéki útjait is, a román útügyi hatóság Brassó területi igazgatósága szerint a Bucsin-tetőn, Borszék, a Gyilkos-tó térségében és Hargita-fürdőn is havazott. A székelyföldi megyében másodfokú viharriasztás van érvényben.

Parajd közelében a mentőalakulatok közbelépésére volt szükség, miután egy fa gépkocsira zuhant, a jármű vezetője kisebb sérüléseket szenvedett - írta az Agerpres hírügynökség.

Dolgoznak a hókotrógépek az Erdélyt Moldvával összekötő Borgói-hágón is, ahol helyenként 10 centiméteres a hótakaró és az úttestre kidőlt fák is akadályozzák a gépkocsiforgalmat.

Bukarestben is több helyszínen a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk, miután az erős szél fákat döntött ki.

Románia számos megyéjében vasárnap estig másodfokú vihar- és szélriasztás van érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×